Jump to content

1988 190E starter ikke - ingen tenning?


Sven Håkon

Recommended Posts

Jeg prøver å få start på en 1988 190E Automat. Pluggledningene var nappet av pluggene da jeg fikk den (stod fremdeles på fordeleren), så jeg antok jo selvsagt at den lengste skulle innerst osv. Når jeg prøver å starte så hører jeg at bensinpumpen går, og motoren kinner - det kommer et lite puff innimellom og lukter bensin, men den får ikke startet.

 

Jeg tror det er tenningsrekkefølgen som er problemet, men hvor finner jeg ut hvilken ledning som skal hvor? Rekkefølgen skal jo være 1-3-4-2 hvis jeg husker riktig, men hva er 1 og 2 osv på fordeler og motor?

 

Setter veldig pris på kjapt svar - vil gjerne få start på den i dag

 

Link to comment
Share on other sites

Vi var to som tittet etter nr på både toppdeksel og fordeler, uten hell... Må jeg demontere noe for å se dem, eller er de veldig tydelige?

 

For å si det slik, når jeg står foran bilen og ser på fordeleren, så ser jeg følgende punkter:

 

x_x

_y

x_x

 

y går jo til coilen, men hvor går de fire x'ene? De skal jo matches med disse fire som jeg ser på motoren når jeg står på samme sted:

 

x

 

x

 

x

 

x

 

 

*sukk* Dieselmotorens enkelhet er suveren......  :lol:

Link to comment
Share on other sites

Du vet hvilken vei den roterer, og tenningsrekkefølgen.... og hvem som er sylinder nr 1 ikke sant..??

Da har du 4 muligheter...... :lol:

Hvis du ikke finner ut av det så må du finne frem Haynes manualen, ligger en i Noredalen...... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Jeg antar at den roterer med klokken, men om syl1 ligger fremst eller bakerst aner jeg ikke.. Tenningsrekkefølgen skal visstnok være 1-4-3-2... Haynesboken har jeg selv, men den j*vla svensken er jo fuck meg umulig å forstå - i tillegg fant jeg ingen teknisk seksjon med den informasjonen jeg trengte.... Kanskje ølen i går har skylden?  :P

Link to comment
Share on other sites

Jepp, det var riktig det :D Gikk ikke skikkelig først, men så kikket vi litt under luftfilteret og fant ut at to av slangene til dysene ikke var skrudd i.... Skrudde disse fast, og bilen gikk penere enn de fleste M102er jeg har hørt.... Kom en liten tikkelyd etterhvert (helt sikkert en løfter eller to), og en slags 'banke/raslelyd' når jeg gir på litt - lurer på om det kan komme fra eksosanlegget dog, lot til å komme fra under bilen.

 

Fylte på vann og satte på en plugg og to som også var løse, og bilen later til å være teknisk bra. Automatkassen oppfører seg ikke helt som den skal, men om den er kaputt eller ikke vet jeg ikke - vi tenkte ikke på at radiatoren har en loop fra kassen, og siden denne var demontert når vi slepte bilen hjem så har kanskje kassen tatt kvelden.. Jeg fylte på en slump jeg hadde stående og det hjalp litt, så jeg krysser fingrene.

 

Nå får den stå og modne seg litt til jeg finner ut om den blir bil til kjæresten eller delebil.......

Link to comment
Share on other sites

På de automatkassene til 300E og sikker flere av de kassene til litt eldre  201/124 automater er det en oljepumpe bak på kassen som skal pumpe olje rundt i kassen under sleping, hvis jeg ikke tar helt feil er denne fjernet på nyere kasser... :?

Hvis noe har vært koblet fra så kan du ha tømt kassen for olje, kanskje ikke så rart den er litt utafor..... oljenivået må ligge nesten perfekt, litt lite olje og den begynner å gire rart, manglet 1 dl på min og den ble helt tussete.... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ifølge instruksjonsboken kan man slepe en bil med automat i 50km i opptil 50km/h, så jeg håper det har gått bra - den skifter i hvertfall både fremover og bakover :D

 

Jeg har kjøpt noen flasker med automatolje på Biltema for å se om det gjør den mer medgjørlig, forhåpentligvis går det fint :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...