Jump to content

w212 17" vs 20"


Herr Vala

Recommended Posts

Har funnet noen 8,5x20" ET45 felger med 245/35-20 dekk som jeg vurderer og kjøpe. Har i dag 245/45-17 på 8,5x17 ET48 orginale felger.

Hvordan vil comforten og kjøreegenskapene bli med 20"-felgene kontra de jeg har i dag?

 

På forhånd takk for svar.

Link to comment
Share on other sites

Iom vi snakker 245 bredde på begge deler, vil du sånn sett ikke få noe mer grep.

Styrerespons vil bli bedre og du vil miste den typiske følelsen av å kjøre på myke viskelær. Blir mye mer følelse i rattet. På en nyasfaltert vei vil følelsen være himmelsk. Men i det daglige, med norsk veistandard, vil du nok merke at bilen er mer stiv og stumpete.

Med 20 toms bør man nok ligge i området 42-45 psi lufttrykk, om felgene skal overleve, så det blir ikke som å kjøre på 17 toms med lufttrykk i følge boka.

Dersom dekk og felger er tyngre, som de høyst sannsynlig er, vil det fort spise en tiendedel eller to på akselerasjonstiden. (0-100)

 

Dersom du går inn på willtheyfit.com, og slår inn de to størrrelsene, vil du se at bilen blir en halv tomme høyere, dvs at 20 tommera er en tomme større i diameter. Men det er innafor det lovlige avvik.

 

Alt i alt er det blir det ditt valg om du vil velge stil eller funksjon

Link to comment
Share on other sites

Komforten vil bli dårligere, kjøreegenskapene vil nok ikke forandre seg veldig på jevn fin vei mens det på ujevn vei vil være vesentlig bedre med hjulene du har.

 

Det er ca 4% større rulleomkrets på disse nye hjulene med dekkene som sitter på i dag, det fører til at bilen blir seende litt pussig ut. I 20" vil riktig dimensjon til bilen være 245/30-20 hvis 245/45-17 er standarddimensjon.

 

4% er i utgangspunktet innafor det som er lovlig men du vet ikke før du faktisk monterer de og ser at de ikke tar borti noe sted uansett fjæringsutslag og sving.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...