Jump to content

Min fantastiske MB ML 270 CDI 2003


Jorgenkjernes

Recommended Posts

Hei ? jeg er helt ny her og kansje noen her inne har erfaring med ML (w163). I så fall så har jeg noen spørsmål :

 

1: Bilen er en fantastisk bil som har fulgt meg meget langt og jeg vil ikke slippe helt enda? Jeg fikk et problem i dag. Det oppstod veldig plutselig, jeg hadde startet bilen 2 ganger tidligere på dagen. Da oppdaget jeg ingen merkelige ting. Det var ganske mye kaldere i dag enn det det har vært, ca 10 minus. Tredje gangen jeg skal starte bilen sier det bare tikk en gang, så er det helt mørkt, ikke et lys i dashbordet, ikke et eneste signal på liv?jeg har målt strømmen på batteriet og det viser 12,48. Dette er det samme hvis jeg vrir på nøkkelen samtidig som jeg måler. Får heller ikke bilen ut av park. Så mitt spørsmål er: om noen har opplevd noe lignende, alle tips tas i mot med takk. Har også noen andre spørsmål, men de kan vente.. Må få liv i stjerna mi..

 

Mvh Jørgen

Link to comment
Share on other sites

Hei ? du hadde helt rett, det var batteripolen ?ikke meningen å rope ulv ulv.. Hadde ikke rørt denne og kjente på den da jeg ikke fikk liv. Når jeg fikk bilen hjem så tok jeg den helt av og pusset Polen med sandpapir, så ble det liv..

 

Jeg nevnte vel kansje noen andre ting også, så her kommer de :

- BAS, ESP lampa lyser og blir borte, mest lys?har leter litt på YouTube og funnet flere mulige årsaker, jeg heller litt til at det kan være sensoren for rattet og esp som sitter i midtkonsollen. Dette fordi rattet mitt heller litt til venstre når jeg kjører rett fram. Jeg har ikke hatt noen andre lys i dashen. Har vurdert abs motoren?, kansje noen ledninger som er slitt hull på,

 

- neste problem er at jeg ikke har tegn til bremselys. Sikringer er sjekket, trodde først det var bremselysbryter, men fant ut at det har jeg ikke i min bil. Så er litt rådvill i forhold til dette. Har også helt død frontlykt på høyre side, ikke parklys og fjernlys. Kjørelys er tilstedet.

 

Håper igjen på svar, mvh Jørgen ?

Link to comment
Share on other sites

Esp, Bas vil komme og gå dersom batterispenning er dårlig.

En annen feilkilde, er bremselysbryter. Du finner den nok om du fjerner sparkeplate på førersiden. Den sitter oppe i framkant av pedalen. Denne gir også signal til Esp, Bas og cruisecontrol.

Som regel er det en liten låsetapp på bryteren, denne skal trykkes inn og hele bryteren vris ca 90 grader, og vips så er den løs

 

Rattet kan bare stå en stilling på akselen. Enten er det montert feil, eller så er det skeivt etter et styrekuleskifte. Rett stilling på ratt er når merkene på ratt og rattstamme står over ett. For å sjekke dette, må airbag av og senterskruen på rattet fjernes.

 

Når du sier du har sjekket sikringer, har du sjekket de som er i dashboardet? Regner med du har mulighet til å vippe av lokket på dash'en. Da mener jeg lokket på enden når døra er åpen. (den flata som er mot døra)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...