Jump to content

211 stv Automat girkasse problemer?


ITSURABUS

Recommended Posts

Heisann, jeg er ny her og er også fersk på mercedes og automatgir så håper noen her kan hjelpe meg å finne ut hva som trengs å gjøres på den nyeste bilen min.

 

Jeg har en 2008 211 stv, taxikjørt med E220cdi motoren og automatgir. gått litt over 440 000km.

 

Den siste tiden har jeg hatt noen symptomer med blant annet girkassen, men det andre sparer jeg til en annen tråd litt senere.

Symptomene jeg har er at den holder gir litt lenge (synes ofte den kan gire ned litt fortere enn den bestemmer selv at den skal).

Lugger eller nykker litt innimellom, ikke alltid myke girskift.

Og jeg tør ikke tråkke så hardt ned på gassen lenger for påkjøring til motorvei eller kjøring på motorvei og middels til hardt nedtråkk kan bilen virke som om den går i nødmodus (noen ganger) og aksellerer veldig sakte og virker som den ikke orker noe særlig mer enn 105 km/t eller at den slipper helt og jeg mister fremdriften mens motoren bare spinner som fy som om kassen låser seg i nøytral og ikke vil gire.

Ved ett tilfelle tråkket jeg ned ett godt stykke ved påkjøringsrampe, men på ingen måte kickdown og da smalt det i kassen og jeg mistet også fremdriften. jeg stoppet i veiskulderen, skrudde av bilen og så på igjen etter kanskje ett halvt minutt jeg før jeg kjørte forsiktig i gang igjen. Det har bare skjedd en gang, for en måneds tid siden.

 

Hva kan dette være? det virker som noe som fort kan bli dyrt, og i verstefall da bør jeg se etter brukt eller overhalt girkasse å bytte til tenker jeg.

JEg kan veldig lite om automat kasser, men er passe hendig så kan skru mye selv og tenker det burde gå om ikke med litt hjelp.

 

Så hvis beste eller eneste alternativ er å bytte kassen må jeg da finne en kasse fra eksakt samme modell, eller passer kasser fra andre mb modeller evt litt andre delnummer for kasser på tvers av hverandre?

Har brukt vin nummer på 7zap.com, men de delenumrene får jeg opp girkasse for e klasse med 270cdi og 280cdi, men ingen 220cdi når jeg har sett på mbspecialist.com?

vil den passe rett over eller er det litt forskjell tro?

Link to comment
Share on other sites

Vær også sikker på at du har nok olje på kassa. Riktig nivå. Den har ingen peilepinne, men det har de på steder som utfører olje skift på kasser. Eller service som de liker å kalle det. Ellers finnes de å kjøpe på nett.

Oppgir du VIN, skal du nok få vite riktig kasse du kan bruke.

 

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar.

@utlending

Har tilgang til løftebukk på jobben så kan se om jeg har noe muffens med el koblingene på kassen der, som feks olje i kontakten som har rent dit fra en plass. hvilket ikke er umulig hehe.

Selve styreenheten sitter på kassen?  :huh:

 

@Jana

Har lagt merke til at Mercedesen har rør for å peile girkassen, men ingen pinne merkelig nok. ingen dum ide å skaffe seg den peilepinnen, om ikke det bare er å rulle bort til Bertel og spørre om de har 5 minutter til å peile for meg, evt låne meg en slik.

Håper selvfølgelig det ikke er verre enn å sette av bilen for girolje og filter service, eventuelt om det er Converter som KennethJ foreslo. man kan få tak i overhalt converter ganske rimelig har jeg sett og vil tro det er relativt enkel jobb å bytte selv med for det meste ganske basic verktøy om ikke ett enkelt spesial verktøy eller to. men det finner jeg ut av før jeg kommer så langt.  :)

 

Link to comment
Share on other sites

Det er et kjent problem på 722.6 kassene, at den koblingen fullt av olje (må byttes ved oljeskift på automatkasse) også, at olje kommer til styreenhet, hvis bilen har gått mye, med dårlige kontakt.

Styreenheten finner du foran passasjersete, under dashbordet.

Bilde viser en W203, men på W211 sitter det på samme sted.

 

2809b2876e4ecaa088a27c145402fdd2.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...