Jump to content

Nettmagasin for klassiske biler


Olav

Recommended Posts

Som kanskje noen av dere vet er undertegnede delaktig i driften av Bilklassikere. Vi kom ut som et månedsmagasin i flere år, men måtte legge ned driften for 3 år siden. Vi er nå i gang med en nettversjon der vi jevnlig vil legge ut artikler som forhåpentligvis både gleder og engasjerer alle som er glad i klassiske biler. Vi vil i hovedsak ta for oss biler fra 60, 70 og 80-tallet, men også litt nyere og litt eldre.

Ta gjerne en titt på denne artikkelen om 124-serien fra Mercedes-Benz. Om du liker det du ser kan du jo lagre hovedsiden i favoritter og titte innom en gang iblant.

http://bilklassikere.no/mercedes-benz-124-serien/

 

MB_E-9.jpg

 

Om du er på Facebook kan du også trykke "liker" på vår Facebook-side for å få jevnlige oppdateringer.

https://www.facebook.com/Bilklassikere/

 

Link to comment
Share on other sites

Lite tillegg til artikkelen om 124.

Når 123 kom, solgte MB langt over det antallet de hadde regnet med. Dette resulterte med at leveringstiden på en ny bil var borti et år. Dette medførte igjen at det ble "svartebørstilstander" på 123. Dersom man fikk ut en ny bil ifra fabrikken, kunne man selge den til kunder i ventekøen til overpris. Ikke uvanlig at en ny 123 gikk for opptil 5000 DM over listepris.

Med dette i minnet bestemte fabrikken seg for å øke bemanningen kraftig ved introduksjonen på 124. Massive klager på kvaliteten, men det viste seg at det meste var grunnet for mye ny arbeidskraft med for dårlig opplæring.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også hørt noe lignende Tommern, men også at det var svakheter ved enkelte komponenter. Synes det høres litt merkelig ut at problemet skulle være uerfaren arbeidskraft i en såpass automatisert prosess.

Det var også mange som ventet med å bytte ut sin 123-bil i påvente av at problemene på 124 skulle rettes. Det var også en sak for noen år siden om en drosjeeier som hadde kjøpt en av de siste W123 i taxiversjon og satt den på lager. Den ble imidlertid aldri satt i tjeneste, og var vel til salgs såvidt jeg husker. Tror det var her på forumet den saken ble delt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...