Jump to content

2006 E320 cdi Automat problem


E320CDI_

Recommended Posts

Hadde bilen på Automat service på Mercedes for noen mnd siden, de justerte også kassa etter service. Men etter det så har det skjedd 3-4 ganger det at ved i gang kjøring at det ikke skjer stort, Den ruser seg opp, men går nesten ikke forover og hvis jeg stopper og prøver å sette den i revers skjer det ingenting( bare går opp på turtall) samme skjer hvis jeg setter den tilbake i Drive. Men hvis jeg slår av motor'n og lar den stå stille i noen minutter så funker alt igjen som om ingenting har skjedd og da kan alt være bra i lang tid.

 

Så spørsmålet er om noen har vært borti dette problemet før og kanskje kan gi meg en pekepinne på hva det er og hvor mye jeg ca kan forvente hva det vil koste å fikse.

Link to comment
Share on other sites

Nei, forsetter bare med høyt turtall. Den første gangen det skjedde vær det akkurat som om den låste seg i et høyt gir for da skjedde det  nesten ingenting og turtallet gikk ikke stort over 2000 omdreininger. Den justerer seg ikke før den har stått litt med nøkkelen ute av tenning og da kan det som sagt gå stund før den blir sånn igjen. Har ikke vært så mange gangene den har vært sånn, maks 3-4 ganger på kanskje ca 4 mnd) 

Link to comment
Share on other sites

sjekk de her tingan ! 

 

er det olje i el kontakten på kassa ? 

 

sjekk oljenivå ? å tilstand til olje. Oljen skal være så ren som mulig.  Er det kobber farget spon eller lukter det brent ?  har du et problem. 

 

Eller det kan være Styrekort inni girkassen som er gåen. På denne platen sitter det en rundeteller sensor som bruker å gå.  Da må hele kortet skiftes. Kortet sitter oppå ventilblokka inni kassa. de kortan bruke å ta kveld på rundt 200000km.   

 

Ta feilkoder å feilsøk samtidig manuelt, feilkoder kan være villedene vist det er olje i kontakter.  Da kan feilkodene slå ut på flere ting samtidig.

 

fær til en plass med grav eller løftebukk å feilsøk litt selv, Det kan spare deg for mange flerfoldige tusen.  Jeg legger til noen youtube linker som forklarer litt om problemene med girkassene og hvordan du kan fikse dette selv.

 

 

Håper dette er til god hjelp,  Hilsen en kar som hadde samme problemene noen år tilbake med en e 220cdi.

Link to comment
Share on other sites

Hadde jo vært supert om det var bare det :) På koden p1861 sto det rear rpm sensors og på 0717 sto det turbine speed sensor . Den siste er vel det styre kortet du nevnte hvis jeg ikke tar helt feil? Så få krysse fingrene for at det bare er olje i pluggen :)

Link to comment
Share on other sites

Ser ut som begge de feilkodan går på styrekortet.  Men det er nu heldigvis ikke det verste feilen i verden.  skifta nylig et sånt styrekort.  Tok ca 1,5 tima.  eneste minusen er at du må få programert det nye kortet på forhandleren.  men ingen sak å gjøre selve skru jobben selv.  :)

Link to comment
Share on other sites

Får først krysse fingrene for at det er så simpelt som olje i kontakten, for er ikke så mye å skryte av mine mekaniske ferdigheter :P Er jo så typisk at det skulle skje nå som jeg skulle legge ut bilen for salg også. Så får se hva jeg gjør, kanskje jeg legger den ut billigere med problemet. For har ikke så mye penger tilovers akkurat nå, ble endel reparasjoner og div på verksted i forbindelse med Eu kontroll for 2 uker siden, så bilen er jo i topp stad teknisk ellers :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...