Jump to content

Lufting av bremser på facelift W211 E220CDI 2007


mariusl

Recommended Posts

Heisann allesammen!

 

Prøvde å gjøre et søk på dette, men alle tråder baserer seg stort sett på bilene med SBC, noe denne selvfølgelig ikke har.

Det jeg lurer på er om det er vanskelig å lufte bremsene på disse bilene? Jeg har den siste tiden hatt et par erfaringer fra to forskjellige verksteder som har levert ut våre biler med luft i bremsesystemet etter bytte av bremserør bak.

 

Det ene av disse verkstedene var et original MB verksted. Fikk høre at disse bilene var utrolig vanskelig å lufte hos det originale verkstedet.

Der var symptomene slik at bremsene fikk dårligere og dårligere effekt. Gikk til slutt rett i bånn nesten uten å ta tak.

 

I kveld hentet jeg min egen bil av samme type fra et uavhengig verksted som har forsøkt i 2 dager å lufte bremsene etter bytte av bremserør. De har kjørt gjennom x antall liter bremsevæske uten hell.

Fikk beskjed om at bilen var klar i ettemiddag, så jeg hentet den. Kjente umiddelbart at bremsene ikke var slik de skulle være.

 

Symptomene her er at man får bremsene til å ta, men de tar for seint. Det er altså lengre pedalvandring før noe skjer, men klarer fint å gjøre en nødbremsing.

Noe må fremdeles være galt, det er nødt til å være luft i systemet fremdeles.

 

Forsøkte å lete i WIS-NET for å se om det var beskrevet noe spesielt med facelift-utgavene, men det står ingenting annet enn at det skal stå trykk på reservoaret når luftingen skjer.

Har noen erfaring fra disse bilene og kan gi noen tips til hva i all verden som gjør det så vanskelig å lufte dem og få pedalen "hard" igjen?

 

Link to comment
Share on other sites

har verksted du har brukt hatt trykksatt beholder da? mulige det er noe i STAR som kan åpne ventiler i ABS enhet for å få kjørt ut alt gammelt. Min erfaring er at det er sjelden verksteder har utstyr til å trykksette, uten at jeg kan forstå hvorfor. Det har jeg da selv i min garasje...

Link to comment
Share on other sites

Jeg sjekket noe rundt dette i sommer. Bos sa de måtte lufte med star, å at det kunne ta 2timer. Så det er ikke helt likt som på de gamle gode. På min Vito og 2x 210 så måtte jeg lufte med motoren i gang for å få det bra.

 

Sent fra min D5803 via Tapatalk

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Joda, sjekket at de brukte trykksatt beholder, og ikke bare brukte undertrykk, så det burde være ok.

 

Tror neppe det er så mye man får styrt på ABS-enheten på disse bilene, står i allefall ingenting om det i WIS-net. Men når det gjelder SBC på pre-facelift w211, så er det en helt annen sak, det vet jeg. Jeg har en av hver :)

 

Tror bare jeg må skaffe meg utstyr for å sette trykk på beholderen og finne ut av det selv.

 

Link to comment
Share on other sites

ja vet det er på SBC, da jeg har det selv, har ikek studert ABR systemet på facelift biler, men vet  mange merker og modeller generellt kan åpne abs ventiler med diagnosemaskin for bytte av væske.

Hvor holder du til hen da? Jeg har både Bremselufter og star...

Link to comment
Share on other sites

Her må vi skille snørr og bart.

På biler med ABR bremser så kan man lufte på gammeldags vis, du får ikke da tømt ABS enheten, men alt det andre. 

På biler med SBC bremser må man lufte med overtrykk og diagnose.

 

Det er på biler fra og med innføring av ASR anbefalt å lufte med diagnose for å kjøre bremsehydraulikken altså biler fra og med ca 1990 og nyere.(Også på biler med ABR)

På biler med ABS uten ASR er det anbefalt å lufte med tenning på for å tømme ABS enheten.

Biler med ASR har egen pumpe som kan aktiviseres i HHT for å skifte på HELE systemet.

Etter innføring av ESP er det fremdeles noen biler med separat pumpe, men de fleste har da intern pumpe i ABS/ESP systemet

Etter innføring av ABR bremser ca 2006 er det intern pumpe i systemet.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Satsa på at Simen skulle komme inn her :) Fine greier! :)

 

Sjekka DAS SIM i full fart for å se om det lå prosedyrer for dette, men eneste er litt under actuations for å bremse på hvert enkelt hjul.

Hos meg er symptomet lang vandring på pedalen før noe skjer, så jeg mistenker selvfølgelig at det fremdeles er luft i systemet.

 

Men du mener at det altså ikke er nødvendig med overtrykk for å lufte biler med ABR (facelift w211 osv) ?

 

Link to comment
Share on other sites

Hos meg er symptomet lang vandring på pedalen før noe skjer, så jeg mistenker selvfølgelig at det fremdeles er luft i systemet.

Det er ikke som på de gamle, at beholderen for bremsevæske skal være helt full til en hver tid under luftingen? Da jeg luftet på 190´n måtte kona stå å etterfylle hele tiden, og da først ble det bra. Jeg luftet med vacuum.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei, kom over denne gamle tråden og lurer på om mariusl noen gang fant ut hva problemet var?

 

Hjelper en på jobb som har akkurat samme problem, lang pedalvandring etter bytte av bremserør bak på W211 facelift ABR. MB veksted har luftet i to dager uten at det har blitt bedre.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...