Jump to content

Elektrisk tomgangsjustering


FrodeS

Recommended Posts

Jeg har noe tull med tomgangen min. Den justeres ikke elektrisk, og faller derfor ned på det mekanisk innstilte ca. 450 o/min. Jeg har justert den opp til der den skal være nå, men vil jo helst ha ting på stell. Det ser ut til at feilen ligger i regulatoren på baksiden av dieselpumpen. Den får strøm når bilen går, men justerer altså ikke.

 

Noen som har vært borti denne? Er det en sak jeg kan skru ut og overhale selv? Dieselpumpa er jeg ikke så veldig gira på å skru på uten at jeg vet hva jeg gjør. Kan jo fort få litt konsekvenser.

 

Ny regulator koster ca. 3500,- . Litt i overkant. Uten elektrisk justering av tomgangen faller turtallet bittelitt når bilen settes i gir, eller når ac slår inn, men det er faktisk såpass lite at turtelleren ikke rørte seg. Bare såvidt hørbart.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg snakket med Oppegård Elektro-Diesel. Veldig hyggelige folk der. Greia som sitter bakpå pumpa er en elektrisk magnet som dytter på en stang. Kanskje har dette låst seg, kanskje er spolen svidd av. Den er i hvertfall helt trygg å bare skru rett ut, så det skal jeg prøve å få gjort snart.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...