Jump to content

Dieselkvalitet


IAD

Recommended Posts

Hei,

 

Fra bensinbiler har jeg erfaring at Tysk bensin er bedre enn norsk. (sprekere bil og lavere forbruk) Men hva med diesel. Er det noen forskjell her?

 

Store forskjeller. Det er mye mer drit i norsk diesel enn i f.eks. svensk. Fyll _full_ tank i Sverige en gang og se forskjellen. Dieselen demmes ser ut som vann, mens vår ser ut som noe gul-grønn gøgge i forhold. Jeg har ikke målt noe forbruk, og det kan godt være placebo, men det føles som om bilen liker svensk diesel bedre. Jeg synes også jeg kan merke ganske store forskjeller fra tank til tank når jeg fyller her hjemme også.

 

Da jeg kjørte patrol VET jeg det var store forskjeller på diesel fra statoil og andre. Fylte jeg på statoil, så veltet det ut med svart røyk bak. noe bedre med shell sin. Best var Fina sin diesel, da var det knapt antydning til svartrøyk i det hele tatt uansett turtall og belastning.

Link to comment
Share on other sites

Er nok kvalitetsforskjeller ja. Både jeg og brodern var faste kunder på en bensinstasjon som ble nedlagt. Da vi flyttet over til en annen stasjon og (annet selskap) merket vi bedre gange og muligens bedre ytelse.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...