Jump to content

Risting i 90-100 km/t


Stig B

Recommended Posts

På min 500 SEC har jeg fått så mye risting i hele bilen i rundt 90-100 har tatt av hjulene og avbalansert dem men (men så at dekket på v.side hadde et lite kast i seg men ikke felgen) likevell rister det så lurer jeg på om noen har hørt om at drivakslene blir dårlig og da får en risting er det noen som har peiling om det  er sant, eller har noen formening om hva det kan være. Jeg har 18mm spesere og 9*18" tsw felger med 245-35-18 (skal prøve å bytte dekk idag å se om det blir bedre.)

Link to comment
Share on other sites

Guest Haaland

Hei

 

Hvis dekkene dine ikke er helt nye, kan det faktisk være høydekast i dem. Har selv opplevd det. Litt kjipt å måtte kjøpe nye dekk når det ennå er litt mønster igjen da.... Du finner vel ut det hvis du prøver andre dekk/felger på bilen

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke bare i gamle dekk det kan være høydekast i. Det er ikke uvanlig med høydekast i billig-dekk. Når det gjelder dekk, så får du som regel det du betaler for. Michelin blir regnet for å være det rundeste dekket i markedet, og dessverre også det aller dyreste.

Link to comment
Share on other sites

Har montert  nye dekk idag og det var ingen høydekast i felgen når vi kjørte den i avbal.maskina så det må være noe med nav eller drivaksel. Får lånt meg et par drivaksler av en kompis som jeg ska prøve  for å utelukke det

Link to comment
Share on other sites

Er det sentreringsring på spaceren din.?

 

Rister det mer eller mindre ved brems.?

 

Tviler sterkt på din teori angåendre drivaksler, de bøyer seg bare ikke helt uten videre og muligheten for kast i dem er ytterst små uten at du har fått et kraftig slag på dem....... er det mye rust på akslingene dine.?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tviler selv på at drivakselen er bøyd og det er ikke noe rust på dem men jeg skal prøve likevel.  Det er sentretingsring på spacern. Før jeg skifter drivaksler skal jeg prøve å ta av alle spacerene for å se om det blir bedre + og sette på v.hjulene hvis ikke så  blir det drivakselskifte og vis ikke det går da veit æ ikke ka som kan være , for oppheng til mellomaksel og balata koblingene på mellomakselen er bra.

Link to comment
Share on other sites

Er ingen risting da bare når en ligger i drag og nolder jevn fart i 90-100 km/t og da har jeg det opp til 160 km/t og da torra jeg ikke mer for da rista det så jævlig . Det blir værre dess høyere fart en får og kjenner ingen ting før jeg har 90. Som sagt så skal jeg røkke av spacerne og se om det blir bedre hvis ikke skal jeg sette på v.hjulene .

Link to comment
Share on other sites

Jeg heller mot spacerne dine, sjekk at de får godt anlegg mot sentreringsringen på bilen, sjekk at det ikke er slark, og at de ikke har noe skevheter......

Sjekket du felgene angående kast sideveis.?

Er ikke noe dritt på anleggsflaten til spacer/felg..??

Når hjula står på bilen, kan du se om det er noe kast når du snurrer dem..??

 

Hvis du har måleur så hadde jeg sjekket dette....

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest dr benz 124

forferdelig risting i mb :?

 

neppe drivaksler... men heller som Frode s mener..ujevn annleggsflate på felg eller nav..

 

her er ett tips..hvis dekka var ok!få tatt en sjekk av kuler i forstilling.. kan forårsake risting/vibrering.. å øker med hastigheten..særlig med brede goe hjul  :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nå har ristingen kommet igjen og spacerene er av men istede for 90-100 kjem det nå i 110-120 km/h har balangsert hjulene og så ikke noe kast i dem så jeg begynner å helle litt mot den teorien min med at drivakselene er dårlig men jeg vet ikke.

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg hatt bilen på bukk igjen og fikk med en kompis som er mekaniker på mercedes til å bli me å sjå ka som gjør ristingen jeg har hatt i bilen, og da fant vi ut at lagret på kardangen til utgående drivaksel på h side var det en brukbar slakke i derfor fikk en risting mente han mercedesmekanikeren ,og han kun ta overhaling av kardang på onsdagen, så jeg håper at det blir bra no da.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...