Jump to content

Traversforinger


AndyP

Recommended Posts

Har planer om en generell oppgradering av bekhjulsopphenget på min bil. I verkstedshåndboka har de glemt å ta for seg hvordan man bytter traversforingene (alle 4). Er det noen her på forumet som kan gi en forklaring? Må de presses ut med spesialverktøy, eller er dette noe en hobbymekaniker kan gjøre selv?

Link to comment
Share on other sites

De fremre foringene er forsåvidt greie å bytte selv, med jekk, et par 2" x 4" og en liten propan brenner så klarer du det hjemme i gården...

Det du gjør er å løsne alle 4 boltene, ta de fremre helt ut, la de bakre sitte i løst, ta et brekkjern å bøy ned traversen i forkant og kil en 2"x4" i mellom slik at det blir god nok avstand til å presse foringen opp og ut.

 

Så finner du en pipe feks størrelse 32 eller noe, bare den passer med størrelse med foringen, og ta å sett en forlenger inn.

Sett jekken under og pipa oppå slik at nå du jekker så jekker du rett opp på foringen.... sett litt trykk på...... så finner du brenneren og begynner å varme litt på stålet rundt foringen..... så vil du høre det begynner og "koke" inni der og foringen begynner å gli opp, sa er det bare to jekk så kommer den fint opp.... :P

 

Rengjør nøye nedi hullet og klem i den nye froingen med litt fett, her kan du bruke en lang bolt(gjengestang) og to store skiver og skru foringen på plass igjen.

 

Har ikke byttet de bak ennå og har hørt de er litt mer arbeid og de skal vel også andre veien så her må en ha noe trekkeverktøy eller noe i tilegg..

 

Lykke til... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...