Jump to content

mercedes benz 280 sl starter ikke


Guest Eirik

Recommended Posts

Guest Eirik

Min far har en mercedes benz 280 sl 1985 modell, men her om dagen slutten den plutselig å starte. Verken meg eller han er desverre veldig bil kyndige, så håper at noen her kanskje kan hjelpe oss litt.

Den gikk som en klokke for 4 dager siden, men så kom det en skikkelig regn skyll en natt, og da ville den ikke starte dagen etter.

Batteri ble byttet for 2 måneder siden, og det kommer lyd når jeg vrir om tenninga, men virker kanskje som om det er noe galt med tennpluggene.

Pratet kjapt med en som kunne litt om det, og han sa at det var et vanlig problem med disse typene at det kunne komme noe vann inn til en boks som tennpluggene gikk til eller noe, men problemet mitt er at jeg er veldig usikker på hvor han mener, og vil ikke fikle for mye uten å vite hva jeg gjør.

Så hvis noen kunne forklart meg eller lagt ved et bilde der det blir vist hvor det er ville jeg vært utrolig takknemmelig.

Tusen takk for alle svar på forhånd.

Link to comment
Share on other sites

Guest Eirik

Vet ikke helt jeg altså. Men tror det er den boksen som ledningene fra tennpluggene går til, men vet ikke hva den heter. Men skrudde opp den i går og tørket den så godt jeg kunne, men bilen vil fortsatt ikke starte.

Noen som har noen andre forslag som kanskje kan få bilen i gang igjen?

Link to comment
Share on other sites

Fra tennpluggene går det ledninger til fordelerlokket. Åpner du fordelerlokket sitter det en rotor inni der. Er det fukt inni der eller mye irr på kontaktpunktene kan det være en kilde til feil. Videre går det en ledning fra fordelerlokket til en COIL. Denne får man ikke åpnet, men denne kan også være kilde til feil. Jeg byttet alle delene på min noe nyerer MB med tilsvarende problemer og den har gått 30000km etterpå.

 

Ferske tenningsdeler er VIKTIG!

Link to comment
Share on other sites

Guest Eirik

Tusen takk for et kjempe fint svar.

Men kunne du forklart meg åssen deler jeg må dra å kjøpe? Og om det er noe man kan gjøre selv, uten noen spesiell kunnskap om det?

Link to comment
Share on other sites

Guest Eirik

Det vet jeg ikke, men er det ikke litt rart hvis det plutselig ikke skal komme bensin til motoren i løpet av en natt? Men har som sagt ikke så veldig mye peil, så er mye mulig du har rett.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm... Så den stoppet etter en regnfylt dag/natt....

Høres som ut det er kommet inn fukt inne i fordeler lokket?

Men du kan jo ta av fordelerlokket selv og titte om det er fuktig i lokket.

Hvis du ser noe tegn til fukt så rengjør lokket med luft eller tøybit.

Husk og sette den skikkelig på  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Eirik

Jeg får prøve å gjøre det en gang til, vet ikke helt om jeg fikk satt det ordentlig på heller, var ikke så lett som det så ut til :P

Men takk for svar, så skal jeg si i fra om det fungerer :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Eirik

Jeg holder til i Porsgrunn :)

Men nå fikk jeg faktisk start på bilen igjen, tror det var noe så enkelt som fukt i fordeler lokket, akkurat som et par av dere hadde sagt.

Så tusen takk til alle som har hjulpet til med svar, dere hjalp virkelig en som ikke kan så altfor mye. Og kjenner jeg bilen rett skjer det helt sikkert noe mer i løpet av sommeren, så da vet jeg hvor jeg skal spørre etter hjelp :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...