Jump to content

W126 tenningslås - hva nå?


Tore Robert Klerud

Recommended Posts

Får flytte ropet mitt om teknisk nødhjelp hit fra tråden om selve bilen.

 

Som dere vet har jeg kjøpt en w126 med stuck tenningslås, og rattlåsen på. I kveld gøv jeg på den med tang og vred låsen med makt helt til det første av de to merkene på høyre siden av den sorte ringen rundt låsen (posisjon 1, som jeg forstår at det heter). Rattlåsen ga seg straks, så nå er styringen "tilgjengelig". Letet som besatt etter en posisjon der jeg kunne finne noe som lignet på en fjærende utløsermekanisme når jeg stakk inn en grov binders i det lille sporet i låsplaten, men fant ikke noe. Til slutt knakk nøkkelen, men det er fremdeles så mye av en "stump" som sitter fast i nøkkelhodet at jeg kan bevege låsen - etterhvert helt frem og helt tilbake uten noen form for motstand. Men noe punkt hvor jeg kan kjenne at noe løsner ved å stikke noe inn i låsesporet finner jeg ikke.

 

Hva gjør jeg nå? På verkstedet sa de først at det ikke var mulig å borre ut sylinderen, og at jeg derfor måtte sage løs rattlåsen for å frigjøre styringen. Det er altså fikset nå, siden rattlåsen gikk av når jeg ga meg på nøkkelen med tanga. Men hvordan i huleste skal jeg få ut selve sylinderen når jeg ikke finner noe punkt der den løsner, dersom det virkelig stemmer at den ikke kan borres ut? Dynamitt? Innrømmer at det er fristende...

 

MVH Tore

Link to comment
Share on other sites

Nå vet ikke jeg hvordan opplegget rundt låsesylinder og tenningslås er på 126, men er den som på 124, så kan du, nå som nøkkel er vridd om ett hakk eller mer, skru løs dashbordets underdel og skru av hele rattlåsgreia.

 

Er ofte litt lettere å plukke fra hverandre tenningslåsbitene når man kan arbeide med det inne eller på verksted...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...