Jump to content

Valg '09


Chriss Benz

Recommended Posts

Hva synes folket om resultatet av valget?

 

Det går vel frem av oversikten under "hva skal du stemme?" :)

 

Jeg syns gjerne det kunne gått ganske annerledes, men om ikke annet så er jeg fornøyd med at S* har fått relativt dårlig oppslutning. Hadde de borgerlige greid å bruke valgkampen til noe som helst annet enn å skrive under på hvem de skal felle, så kanskje det hadde gått litt bedre for dem.

Link to comment
Share on other sites

Det var jævlig synd at det ikke ble skifte.

Men er 100% enig med deg Frode, men når dei borgerlige oppfører seg som 4åringer i trassalderen så kan en ikke vente annet. Får bare håpe at AP får så stor makt nå at dem høvler over SV og dreier kursen.

Link to comment
Share on other sites

Hovedproblemet på borgerlig side er den evinnelige kranglingen. Kort oppsummert ville ingen støtte en regjering de ikke satt i selv, og V og KrF nektet samarbeid med FrP mens FrP nektet å støtte en ny H/KrF/V-regjering. For å si det litt enkelt - "kan ikke alle bare være venner", så tror jeg også velgerflukten hadde vært mindre. Det er nok få/ingen FrP-velgere som hopper over til AP, men spesielt hos ikke-religiøse KrF-velgere og V er det noen vinglere. Et mer fast standpunkt på borgerlig side, og flertallet hadde nok vært sikret.

 

Link to comment
Share on other sites

Et flertall har jo stemt på de borgerlige partiene. Det er mandatfordelingen som heller i de rød/grønnes favør, akkurat som ved forrige valg.

 

Ikke nok med at det var et flertall som stemte blått - det var over 49 000 flere på landsbasis som ønsket borgerlig regjering! Man kan jo undre seg hvilket demokrati man lever i, og om kanskje den gamle valgloven bør endres?  :?

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns det var ei dame fra venstre, som sa at de hadde fått over 100.000 stemmer, og at med 3000 og ettellerannet til, så hadde de kommet over sperregrensen, og fått 8 mandater i stedet for 2.

 

Selv om det slår litt feil ut, så er jo valgloven lik for alle. Problemet er at enkelte partier er mer populære i noen deler av landet enn andre.

Link to comment
Share on other sites

Nei, vi får melde flytting til Finnmark hele gjengen som stemmer borgerlig så blir stemmene våre mer verdt og de rødgrønne hadde vært over alle hauger.

Drittlei bløffmakerne som skal styre i 4 lange år til. Fatter ikke at det finnes så mange som mener at de gjør en god jobb, men den siste idioten er jo ikke født sies det....

Regner med at dette var bensin på bålet til de som stemmer rødtgrønt her i klubben for de har vært tause til nå.

Kom igjen! Fyr dere opp nå  :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hadde vel vært mer fornøyd med et borgerlig alternativ, men er er skeptisk til FrP i regjering. Liker de best i opposisjon. Så får vi bare se hvor mange ministerbytter det blir de neste to årene, Jens måtte jo korrigere nooen ganger i den forrige perioden. Men fattigdomsbekjempelsen til SV og at Kristin lovte å gå av hvis det ikke var full barnehagedekning innen en gitt dato, hvilket hun ikke gjorde, hadde gitt meg større respekt for nevnte parti. Hva er egentlig full barnehagedekning og hvordan måler man det? Og siden det nå er full barnehagedekning, hvorfor tar det fortsatt lang tid å få barnehageplass?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...