Jump to content

Simen Arntsen

Betalende medlem
  • Posts

    810
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    23

Everything posted by Simen Arntsen

  1. Belgane er som sagt ikkje mulig å kontrollere på den måten, pga støvkappe rundt på denne bilen. Ein lekkasje vil vere på baksida av støvkappa...
  2. Det er ikkje så lett å sjå om det er lekkasje på belgane, sidan dei er dekka med støvkappe. Lekkasje på kompressor skal uansett ikkje føre til at belgane tømmast, viss alt ellers er i orden, det er ventil mellom. Det kan og vere lekkasje i slangar som er vanskelig å finne, f.eks bak festeklammer.
  3. Du har vel vanlig langlys i dei minste lampene? Da kan du hente ut styrestrøm til ekstralys frå eine lampa. Eg veit ikkje kva for ein ledning som går til langlysa. Viss du koblar deg på i ledningsnettet på utsida av lykt må du sørge for at det blir 100% tett, så du ikkje får fukt inn i ledningane, da blir det korrosjon og dårlig kontakt.
  4. Det er ingen annan måte enn spjeld i feil posisjon som kan gi feil temperatur i ei sone og rett i ei anna. Temperaturen inn er felles, og blir mixa vha spjeld.
  5. Berre på passasjerside? Da er det et spjeldproblem i varmeapparatet. Det kan vere ein motor som fuskar eller eit spjeld som rett og slett har hoppa av.
  6. Du kan søke opp eigar på vegvesen.no.. Bilen bur i Molde, og var avregistrert i september i fjor.
  7. Det er nok litt annleis opplegg på Vitoen. Den har Eberspächer, ikkje st det gjer så stor forskjell, ei standard Eberspächer-styring vil ikkje fungere uansett. Styringa er integrert i bilen og elektronikken i brenneren er ikkje lik ein standard eber. Kommunikasjon med bilen går over buss. Usikker på om det går an å hacke seg inn på den..
  8. 447 er ein god bil det, og relativt problemfri. Bakbremsene er et sorgens kapittel, men det er no ein bagatell.
  9. Flott, har prøvd det sjølv, skjønnar du 😅
  10. Trur den er merka. Kanskje den var oransje, men kan ikkje garantere det.
  11. Ok. Er du sikker på at batteriet faktisk blir tomt? Eller får du beskjed av bilen at du må skifte batteri (viss du har keyless)? Viss antenna i bilen er dårlig kan du få slike symptom. Har du og prøvd begge nøklane? Kan jo vere problem med nøkkelen.
  12. Bra det ordna seg. Korleis fekk du verifisert at feilen låg i instrumentet?
  13. Delekatalog, ja. Send meg PM, så kan eg evt hjelpe deg med det
  14. Du skulle hatt EPC når du skal skru på gammal bil 😄
  15. Har aldri hatt behov for å teste akkurat dette, så kan ikkje sei sikkert om det går an å lese ut frå IC om signalet kjem inn eller om det går an å manuelt aktivere dei ulike indikatorlampene, så er ikkje sikkert du kjem så mykje lenger. Men det kan vere verdt å undersøke...
  16. Det er umulig å sei uten å feilsøke 😕
  17. Hendelen er del av rattstammemodul, som kommuniserer vidare med SAM og/eller lykt (med ILS) og så er det kommunikasjon mellom alle desse og instrumentpanel. Så enten manglar meldingane til instrumentet, eller så er det ein intern feil i instrumentet. Mulig det går an å aktivere indikatorane med rett diagnoseutstyr, f.eks MB Xentry
  18. Det er ingen ledning for dette til instrumentet. Signal går over CAN-bus mellom rattmodul, instrument, SAM og/eller lykt.
  19. Dette ligg internt i elektronikken i instrumentet, så det er nok ingen koblingsskjema som kan hjelpe deg her. Litt rart at indikator lyser ved tenning på, men ikkje når langlysa er på. Kva skjer viss du drar spaken bakover og blinkar med lysa? Veit ikkje om du har ILS på denne, men viss du har det får du ingen indikasjon i den blå lampa viss bryter står i auto og bilen står i ro eller det er lyst ute. Men du skal alltid få lys når du drar spaken bak.
  20. Det er eg ganske sikker på at er fordi den ledningen som på f980 er for hastigheitssignal har mutefunksjon på den nye spilleren din. Du kan berre koble frå den ledningen.
  21. Sjekka sikringar? Sensorane går på ein eigen buss til styreenhet, så problemet kan ligge der. Må feilsøke fysisk i ledningsnettet.
  22. Det er umulig å svare på. Ja, det kan vere begge deler eller ingen av delene. Du må begynne med å lese ut feilkodar, og så feilsøke vidare ut frå det.
  23. Du kjem ingen vei uten å begynne med å lese ut feilkodane som er lagra på bilen.
  24. Da er det vel feil på glødesystemet, da. Kan begynne med å måle om det er kortslutning eller brudd mellom relé og pluggar
×
×
  • Create New...