Jump to content

TerjeR

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TerjeR's Achievements

0

Reputation

  1. Motor til flaps var dynket i olje, bytter samtidig stagene. I tillegg har jeg skaffet et «skjold» som blir liggende over motor. Dersom det drypper olje fra turbo så renner det ned i forkant av flapsmotor. Mistet ikke ned i røret, men mistet en inn i et hull eller noe, bolten trillet ned langs girkassa og forsvant. Sto å fisket med en magnetstang i 2 timer før jeg fikk napp?
  2. Er i prosess med å bytte oljekjøler, ny flapsmotor, nye stag til flaps... Samt litt rengjøring. Veldig omfattende og tidkrevende jobb. Turbo var et helvete å få ut da det er trangt som fy bak mot torpedoveggen.
  3. Ikke noe jeg skal gjøre i dag, men jeg har bestilt div deler slik at jeg kan fikse lekkasjen fra oljekjøleren. Et kjent problem på OM642 motoren. Bestilte repsett fra FCP EURO som inkluderer ny PVC ventil, ny motor til flapsene i innsuget og noen andre ting. Bestilte samtidig ny kjøler for peace of mind. I tillegg skal jeg oppgradere stagene som som er koblet på flapsene, nye stag i aluminium. Jeg gidder ikke delete motoren og flapsene. Vasker innsuget helt rent så holder det sikkert nye i 200k kilometer. Når jeg først er i gang så skal jeg også rense og skylle ut dritten og oljen som helt sikkert ligger i intercooleren. Regner med 2-4 dager på arbeidet. Gleder meg.... NOT!
  4. I dag fikk jeg gjort noe jeg har hatt lyst til en stund, men utsatt. Nemlig å fornye lykter og lys som ser slitt og tåkete ut. Det inkluderer hovedlys, parklys og blinklys i speil. Det er ikke helt fortapt, men det ser ikke nytt ut naturlig nok. Jeg har testet dette tidligere på en BMW, men da 3M sitt sett for fornying. Resultatet ble bra, men det varte ikke spesielt lenge. Denne gangen gikk jeg for et sett fra Sylvania og dette ser meget bedre ut pga UV-lakken, og lysene lyser MYE bedre pga helt blankt glass. Med 3M så var det kun polering hvor effekten forsvant etter kort tid. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet og lyktene ser nå nye ut I tillegg byttet jeg til "blanke" blinklys framme siden jeg var lei denne eggeplommen i en ellers blank lykt. Det blinker orange, men pæren ser blank ut. Jeg byttet og til nye skitlys, de gamle var veldig dårlige.
  5. Mercedes R klasse er en av favoritt bilene mine. Stor, romslig og den ser grei ut, mange meninger rundt akkuratt utseende . 6 seter i 2+2+2 er grunnen til at jeg valgte 2007 modell. Nå har jeg eid bilen i 4 år uten større problemer og er storfornøyd, så fornøyd at bilen skal beholdes til den ikke greier mer. Når det er bestemt så er det kun et problem med bilen og det er det utdaterte Comand systemet i bilen, så etter en tid i tenkeboksen så er denne byttet ut. Proff installert av Boomcar AS i Grimstad. I utgangspunktet skulle jeg nøye med meg medfølgende glassantenne, men pga en varmereflekterende film på frontruten så ble det besluttet å montere takantenne av typen haifinne. Når taktrekket da måtte ned pga antenne så besluttet vi å montere ryggekamera i tillegg, dette var noe jeg skulle ha, men var noe jeg tenkte å få montert senere. Det ble strukket to USB kabler til det store rommet i midtkonsollen for lading og avspilling av musikk. Mikrofon for tale ble montert i takpanelet for lys og takluke. Ja dette kostet litt, men er superfornøyd og det er absolutt verdt pengene. Bilen føles litt som at den er mye nyere enn det den er. Veldig fornøyd med spilleren som har navigasjon som jeg synes er bedre enn Garmin, trådløs Apple CarPlay, ryggekamera ++++++.... Monteringsrammen får det til å se originalt ut, det ser clean ut til sammenligning med Comand enheten som var en orgie i knapper. Pris for ryggekamera, takantenne og montering av alt: Kr. 8000. Spiller med tilbehør kom på kr. 14000. Her utgjorde spilleren 9400 kroner, fikk den veldig billig på nett i forhold til at den egentlig koster 14000 kroner. Uansett, går du å tenker på å oppgradere fra steinalderen til nåtid så er ikke det noe å tenke på, gjør det!
  6. I dag ble det mellomservicen med flush, skylling og ny olje. I tillegg ble den gamle Comand enheten byttet ut i en ny 2din Pioneer enhet med navigasjon og trådløs Apple CarPlay. Takantenne (haifinne) ble montert da glassantenne funket dårlig i frontruten pga varmedempende film. Når først taket måtte ned ble det også montert ryggekamera. Veldig fornøyd med å ha oppgradert R’en.
  7. Hei, Har en 2007 R Klasse som jeg er storfornøyd med, det eneste jeg ikke liker og som irriterer vettet av meg er det jeg oppfatter som dårlig gassrespons. Dvs uansett hvordan jeg gir gass (rolig, halvveis, full gas, trampe pedalen i bunn med full kraft) så har jeg 1-2 sekunder forsinkelse før motoren reagerer. Er dette vanlig på mercedeser med elekronisk gasspedal? Dette er så irriterende at jeg vurderer å selge bilen hver gang jeg skal gjøre en forbikjøring eller slakker av før en sving og går på gassen igjen. Har rotet litt rundt på nett for å finne en løsning på dette og det eneste jeg har kommet over som folk ser ut til å være fornøyd med er noe som kalles DTE systems Pedal Box (sprint booster er det visst noe som også heter). Er det noen her som har erfaring med denne? Vurderer seriøst å bestille en slik en for å se om den vil hjelpe.
  8. Hei, Lurer på å tune motor på Mercedesen og har sett litt rundt på ulike tilbyderen, og den som frister mest er Carlsson siden de nesten bare driver med MB. Noen som har erfaring med dem? Er snakk om en R320CDI 4matic 224hk. Tuning gir 269hk og 612nm.
×
×
  • Create New...