Jump to content

421S

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 421S

  1. Takk for tilbakemelding. Plutselig startet den igjen; da går den som et skudd; drar veldig bra. Har kjørt et par mil med lass, også stoppet bilen. Nå startet den også etter en halvtime. Om den starter i morgen vet jeg ikke... Det ble kjørt diagnose på motoren for 50 mil siden, for å få slukket en feilmelding. Det er ingen feilmeldinger nå. Jeg mistenker jo en eller annen elektrisk kobling.
  2. Ja, nå på morgenkvisten har det vært to ganger hvor motoren tenner så vidt, uten å starte. Det er mye diesel på den.... Også startet den; gikk helt fint; lot den gå på tomgang i to timer. Stoppet, og startet igjen; ventet en halvtime og nå starter den ikke igjen. Noen som aner hva dette kan være?
  3. Hei; noen som kan gi råd angående startproblemer for 2006 Sprinter? Dette har skjedd før en gang eller to; plutselig starter den ikke, også starter den igjen. Nå hadde den stått i ro ute i en uke eller to. Den startet da med en gang; ble kjørt litt, parkert og startet igjen; gikk en del på tomgang; plutselig starter den ikke. Ventet en natt; starter fortsatt ikke; tenner da ikke i det hele tatt. Noen sier det er elektrisk dieselpumpe på denne; kan det være fuktighet, dårlig kontakt eller noe med dette?
  4. På bensinbilen lyste den røde lampen, og jeg holdt på med dette feilkodegreiene, men det er noen år siden nå. Da jeg satte på tenningen i garasjen fredag så var det ikke lys i trekantlampen og ikke i den røde 4-maticlampen, mens ABS lyste. Dieselbilen endret seg helt med nytt OVP; lampene korrekt (fortsatt problem med bremsebeleggvarsler og slapp brekkpedal), og drivaksel foran snurret (selv med nye klosser som bremser litt). Har forsøkt å få forhjul til å snurre tidligere på bukk uten hell; gul trekantlampe tenner når man gir gass på bukk. Jeg er usikker på om jeg har sett rødt 4-maticlys på dieselbilen. Firehjulstrekken har virket, men jeg har faktisk ikke brukt bilen ordentlig. Den var noe jeg kom over fra et dødsbo; gått 296t med servichefte, men som trengte bl.a. nye seter pga røyking.
  5. Takk for tilbakemelding. Det er liksom alltid bremselysbryteren eller overspenningsreleet som anbefales skiftet... Bensinbilen har jeg slitt litt med, og byttet disse delene uten at det hjalp. Tilslutt sviktet automatkassen også, i tillegg til at fordelerkassen hadde hydraulikkolje, og det røk blått innimellom, så nå er motor gir og fordelerkasse skiftet i en bit. Kommer tilbake til det i annen tråd. MEN denne gangen var det OVP! Bensin- og dieselbilene har faktisk samme delenummer på OVP, så jeg hadde et liggende. Straks releet var på plass lyste gul trekantlampe når den skulle og ABS-lampe sluttet å lyse. Den røde 4-maticlampen lyser fortsatt ikke og forhjulet går rundt når bilen settes i D (står på bukker). Strålende SigurdB! Da kan det vel ikke være luft i systemet; håper det virker når bilen kommer ned og ut også. Det skal tillegges at det gamle OVP releet brant sikringer hele tiden (den nærmest hengslen for glasset); tenkte kanskje dette hadde med luft i systemet å gjøre. Ellers er det ikke meningen å kuppe denne tråden. Høres fornuftig ut å høre med eier av Nøtterøy bil; har tenkt på det selv, men det er jo langt unna Finnmark. Men det er sikkert gode mekanikere nordpå også, om det bare finnes gode guider. Ellers var det en som vel brukte aliaset "MBtrollet" på Mercefreakens forum som kunne mye om 4-matic.
  6. Jeg vil gjerne engasjere meg i denne tråden; har nå både en diesel (1993) og bensin (1992) 4-matic stående i garasjen. Begge er fine bilen, men de har ikke firehjulsdriften i orden, og nå vil jeg forsøke å sette meg ordentlig inn i dette systemet. På dieselbilen har det fungert fint, men så gikk den tom for hydraulikkolje, og nå virker det ikke. Det er etterfylt med olje, som blir i tanken (vet ikke hvor det lakk; ved fjæringen bak?). Nå har jeg begynt å se på lufting av systemet og har funnet noen fine gaider: MEN når jeg ser på ulike guider på nett, og sammenlikner med mine, så ser jeg jo at det ikke lyser i den gule trekanten i speedometeret, og ikke den røde 4maticlampen helt til høyre nede, når tenningen skrus på. Er ikke det litt rart; de har lyst før? Samtidig lyser ABS-lampen på begge bilene...
  7. Det river og sliter vel på fordelerkassen da, spesielt ved kjøring på f.eks tørr asfalt. Det er en bryter/hendel ved batteriet for å koble ut firehjulstrekk. Jeg er usikker på hvor flinke verksteder er til å koble fra når bilen kjøres på rulle under f.eks PKK.
  8. Har nå selv tuklet litt med brekket; dvs tatt av bremseskiver, pusset og renset, montert og justert bremsebåndene inntil. Dette fungerer, men er fortsatt litt slapt. Det er mulig wier under bør kanskje strammes litt. MEN pedalen inne henger slapt ned, og dermed lyser varsellampen. Skal det egentlig være en slags fjær på denne pedalen, som holder den i posisjon, eller skal wiersystemet under bilen sørge for at dette er stramt nok? Har en tilsvarende bil, og det føles som det er en liten fjær som holder pedalen oppe, uavhengig av slapt brekk...?
  9. En eldgammel trad, men likevel: Det er 18 mm bolter som holder "klavene" som sitter omkring skivene og som kalipterene festes i. Disse må av når skivene skiftes. Det er en kjempefin instruksjon her: Grunnen til feltskift av klosser er kanskje at varslerene ikke virket.. Nå har jeg pusset skiver og byttet klosser på min bil. Varsellampen lyste ikke, men sensorene var delvis ødelagt og manglet. Nå er nye montert, og nå lyser varsellampen!? Noen som har tips i den sammenheng; er det noe som f.eks skal "resettes" eller tilbakestilles?
  10. Hei, mistenker at du har fuktighet under fordelerlokket. Kanskje gummiringen i lokket er morken. Har vært borti det samme på flere tilsvarende biler.
  11. Takk for svar. Litt usikker på om den klarer Oslofjordtunnelen i nødmodus. Det står i instruksjonsboken at om det har vært lite diesel på tanken så må den luftes, men den starter jo. Og tidvis går den ordentlig. Det står også noe om at man kan starte den 3-4 ganger raskt etterhverandre, så går den ut av nødmodus. Det er full tank nå.
  12. Er ikke et slikt diagnoesutstyr noe Entusiastklubben kunne hatt...(?). Min nyinnkjøpte Sprinter (906) 315 CDI fra 2006 har en lysende kontrollampe for motor som krever motordiagnose. Årsaken kan visst ( i følge instruksjonsbok) være insprøytning-, tenning,-, eller utstødningssystemet. Og motoren går da tidvis i nødmodus. Om det er noen i Ski-området som kunne tenke seg å ta en diagnose..., så burde jo det kunne lønne seg...
  13. Dette var informativ tråd. Jeg leser den rett etter å ha kjøpt en 315 Sprinter fra 2006, som har gått langt. Mulig det ikke var så lurt, men den har i alle fall manuet gir. Gul varsellampe kommer og går..., er det en indikator som bare viser til motorfeil?
  14. Takker så mye for tilbakemelding. Det lekker jo mye, og det kom plutselig. Bilen var bare kjørt 10 mil hjem fra verksted og bytte av motor, automat og fordelerkasse. Dette betyr vel at automatkassen må ned/ut igjen? Mye skruing og skifte av rimelige deler? Automatkassen er helt tørr omkring "bunnpannen", lenger bak.
  15. Oppdatering her. Nå står bilen rett, eller i alle fall ikke med snuten nedover. Startet den i dag kald, og den gikk da gjevnt på starteren (se over); ingen tilsynelatende plutselig motstand. Helte også på to nye litre med olje; ingen girfunksjon. Da begynte det å lekke ut på høyre side foran på kassen. Her synes det å være en skjøt mellom motor og girkassehus; omtrent midt mellom styredemper og bunnpanne for girkasse. Oljen kom vel neppe fra selve skjøten, men fra dette området. Peilepinne og påfyllingsrør går vel også opp her. Oljepumpen sitter i forkant av automatkassen. Kan det være noe her som tidligere har bremset motoren ved oppstart. Er det mulig å gjøre noe fra utsiden, eller må automatkassen da ut..?
  16. Takk for tilbakemelding. Bilen står litt skrått, med snuten ned. Trakk den 8 meter bakover etter påfylling, og den har ikke lekket ut den literen som ble etterfylt. Jeg beveget nok spaken gjennom alle trinn på tomgang. Hvor mye olje skal det egentlig være på pinnen, og hvor mye varierer det om motoren går eller ei? Hva kan årsaken være til at den plutselig lakk olje mens den sto å gikk i P?
  17. Ikke når jeg fylte opp...? Men jeg målte vel først med motoren på, deretter av?
  18. S124 4matic bensin, 1992. Den sluttet å gå over 2. trinn på automat, dessuten røk den litt blått når man slapp gassen og simringen til fordelerkasse lakk. Den ble satt bort for skifte av fordelerkasse, automat og motor fra en lik delebil med overhaldt fordelerkasse og utbedret toppakning på motor. Da det var gjort kjørte jeg bilen 10 mil hjem og satte den i garasjen for litt småfiks. Den var litt treg å starte og jeg reagerte på at motoren liksom gikk ulikt rundt når man kjinnet den på starter. Den gikk for det meste lett rundt, men tidvis bare så vidt rundet. Jeg mener det hjalp å sette spaken i N og ikke P. I dag ble bilen kjørt ut for EU-kontroll og registrerng i morgen. Rygget ut og lot den stå noen minutter på tomgang. Deretter kjørte jeg 10 meter frem. Da ville den ikke rygge, deretter ville den heller ikke kjøre frem. Fant spor av en del rød olje der bilen hadde stått å gått på tomgang. På peilepinnen for girkasse var det ca 4cm med rød olje (der det er streker). Fylte 1L, da var det ca 8 cm olje til der peilepinnen knekker frem og tilbake. Denne oljemendgen tilsvarer nivået på en tilsvarende bil i garasjen. Ingen tegn til at bilen nå vil flytte seg. Den reagerer overhode ikke på D eller R; noen forslag til hva som kan ha skjedd, evt forslag til løsning?
×
×
  • Create New...