Jump to content

StigV

Betalende medlem
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

StigV's Achievements

0

Reputation

  1. 'Planen' var å få kommunikasjonen mellom dørmodulen og 'hovedhjernen' restartet. Har installert tredjeparts ambient lighting kit som ikke vil fungere.
  2. StigV

    Stereo i W203

    Om du vakler mellom en androidspiller med originallook og en 2-din Pioneer ( eller et annet merke for den del ) hadde jeg lett vraket androidspilleren. Jeg har en sånn androidspiller i min CL203, og det er rett og slett dritt. Det eneste som er bra er at man beholder originallooken - alt annet er dårligere enn hos Pioneer ( eller et annet bilstereomerke ). Eneste grunnen til at jeg ikke hiver skiten ut av bilen er at det er sønnen som bruker den, og den skal selges til våren. Mitt oppsett : X-Trons Androidspiller - HK CA5250 5-kanaler - JBL 6" komponentsett og 6" mellomtone i dørene - JBL 12" Sub i gulvet bak.
  3. Hei! Det har hendt at jeg i mitt tidligere billiv har kommet ut for at verkstedpersonell har bedt meg ta av minuspolen på batteriet og la den stå i 10-20-30 minutter for å nullstille for eksempel minnemoduler for seter og speil. Nå har jeg tenkt å gjøre dette på nybilen - 2018 GLC 350e. En svenske jeg har pratet med mente det burde være nok å ta av minuspolen og la bilen stå i to timer. Det er mulig han har rett, men etter at jeg gjorde det var det ingen behov for å 'reprogrammere' f.eks. vinduene. Så jeg dro til og lot bilen stå med minuspolen av et halvt døgn - uten at den lot seg affisere av det. Noen som vet hvordan dette kan eller bør gjøres på denne bilen? Mvh Stig
  4. StigV

    Stereo i W203

    Olav - har samme bil i familien. Hva ble din løsning på dette problemet?
  5. StigV

    W205 høyttalere

    Hei! Regner vel egentlig med at du allerede har fått gjort noe med dette, men, likevel : https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/hoyttalere-til-bil/biltilpassede-hoyttalere/bilspesifikke-hoyttalere/gzcs-100mb Har ikke erfaring med dem selv, men de skal være plug and play i dørene på w205...verdt er forsøk
  6. Gratulerer med flott bil Apple Car Play og Android Auto fordrer at du har noe hardware i tillegg til programvaren - det er altså ikke mulig å bare aktivere det med litt programmering. I oppbevaringsrommet i midtkonsollen må du ha riktig USB-connector i alle fall (se bilde) - mulig det også er mer du må ha. Har lagt ved bilde av den USB-connectoren som er i bilen min. Der må jeg koble telefonen i port nummer to for å starte Android Auto/Apple Car Play.....og det er selvfølgelig menypunkter for Android Auto/Apple Car Play. Trafic Sign Recognition er jeg ikke sikker på - det bruker vel de samme kameraene som Lane Keeping, tror jeg. Har sett at det er noen der ute på den store webben som mener du må ha Comand for å få TSR, men det vet jeg ikke.
  7. Hei! Har akkurat vært gjennom dette med en '06 C-klasse. Eller, er vel ikke helt igjennom enda, fordi et par av tallene på mitt skjema heller ikke var innafor, og da ble mannen på tilsynet ikke helt fornøyd. Skal på ny firehjulskontroll på mandag, og da håper jeg at merkeforhandler får alt grønt
  8. Hei! Trenger hjelp her.... Kjøpte meg GLC i sommer - '18 350e. Fin bil med greit med utstyr, men den manglet Ambient Lighting... Så jeg kjøpte et komplett sett fra CKM Car Design i Sverige. Når settet endelig ankom var absolutt all dokumentasjon på kinesisk. Selve monteringa av lysstriper i midtkonsoll, fotbrønner og dører gikk greit - det ligger flere videoer på nett, som beskriver hvordan man gjør dette, egentlig ikke så veldig vanskelig å finne ut selv heller - man kan liksom ikke gjøre det feil. Men - så var det det her med å programmere dette inn i bilen. Jeg hadde kjøpt med en OBD-dongle, som skulle hjelpe til med det. Det fulgte heller ikke med noen som helst dokumentasjon på annet enn kinesisk med denne...men dette skulle være enkelt ble jeg fortalt av CKM. Så feil kan man altså ta. Den tredje 'bruksanvisningen' jeg fikk tilsendt fra Sverige var såpass riktig at jeg fikk kommet meg inn i appen som skal snakke med OBD-dongelen. Nå var jeg klar for å programmere... Man skulle bare låse seg inn i bilen, stikke dongelen i OBD-kontakten, trykke to ganger kort på startknappen, så var man klar for å la magien skje. Appen koblet opp mot dongelen og jeg scrollet nedover i lista for å velge hvilken bil jeg skulle programmere, fant GLC og kjørte på. Etter 7-8 forsøk med anvist programvare for 18-modellen, som strandet på 50-60% gjennomført ble jeg anbefalt å bruke koding for 15-17-modellen. Denne strandet også tidlig... Så fant jeg selv en variant som skulle dekke '18 og '19-modeller. Kjørte denne etter anvisning fra produsent - samme driten. Etter noen timer rundt på internett prøvde jeg til slutt å dra ut startknappen og kjøre med nøkkelen - satte den i posisjon 'tenning på' og kjørte iveg. Allah og Herre Gud! Det virket!....så det ut som. Progressbaren gikk til 99%, og plutselig har jeg valg for Ambient Light Colour og Ambient Light Brightness i menyen - men ingen lys. Etter å ha vært fram og tilbake med CKM i en måned nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre. Så derfor spør jeg her; 1. kan det tenkes at et av programmeringsforsøkene mine har lagt igjen en liten kodebit en plass som nå stenger for at dette skal fungere? 2. Er det mulig å eventuelt finne en slik rest med STAR? 3. Er det noen med STAR i Trondheim som lunne tenkt seg å hjelpe meg med dette? Settet var rimelig enkelt å koble. I alle dørene og i midtkonsollen finnes det en kontrollboks. I dørene tar denne strøm fra kontakt #3 i dørmodulen. I passasjerdøra henger den seg også på CANBus. Boksen i midtkonsollen skal ha konstant 12V, så den har jeg koblet på uttak nummer 10 i sikringsboksen i fotbrønnen på passasjersiden. Alt så ut til å virke før jeg gjorde noe koding - det var da lys i alle punktene, så programmeringa har skapt trøbbelet på et vis.
  9. Når Telenor nå stenger ned 3G-nettet - vil ikke da kommunikasjonen som går med UMTS-modulene i diverse Mercedeser stoppe? Noen som vet?
  10. StigV

    Hjelp!

    Hei! Noen som har verktøy for å skifte knirkeforinger bak på w203 i området rundt Trondheim, og som kunne tenkt seg å låne det bort? Evt - finnes det noe ninjatriks for å skifte disse foringene uten verktøyet?
  11. Snakk om å sikre seg til gamle dager... [emoji38] [emoji38] [emoji38] Med vennlig hilsen, Olaf Som man reder ligger man, er det noe som heter. Du kan nok si at jeg prøver å berede grunnen godt, ja [emoji3] Men - det er langt fram for gutten enda. Mye som skal klaffe i løpet av noen år framover, men tror han har startet bra [emoji3] Sent fra min Nexus 6P via Tapatalk
  12. Etter flere år med mercedestørke er det igjen stjernebil i gården. En av 'unnskyldningene' for å handle er at eldstemann straks er 17, og skal lære seg å kjøre bil. Hordan gjør man det best? Jo - i en bakhjulstrekker med manuell girkasse Dette blir altså et fellesprosjet mellom meg og eldstemann. Enn så lenge er hans plan å bli bilmekaniker. Han går det som i dag tilsvarer gamle dagers maskin og mekk på videregående og er utplassert en dag i uka på vår lokale BOS - Motor Trade Der stortrives han I tillegg til å lære å kjøre bil skal han altså lære å skru på bil. Foreløpig har vi bare kost oss med bilen og øvelseskjørt litt. Bilen har gått bare 106000 - den har fulgt alle servicer og er i rimelig grei stand. Litt slitt i lakken, og felgene er ikke perfekte - vi får se hva vi gjør med det etter hvert. Den har vel ikke spesielt mye ekstrautstyr, Sport Edition, og xenonlys er vel kanskje de eneste kryssene første eier satt. Vi har vel ikke så veldig store planer for bilen, men siden den skal gå som både hattkaillbil og ungdomsbil må vi få inn litt stereo. Hvem hva hvor er ikke bestemt, annet enn at hovedenheten blir byttet med en androidspiller spesialtilpasset bilen. Det havner også helt sikkert en sub bak i bilen et sted, og så må vi gjøre noe med i alle fall diskantene der framme.
×
×
  • Create New...