Jump to content

Atmobil

Members
  • Posts

    375
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Atmobil

  1. Sjekk denne her: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=171456683 Jeg som har lagt ut for en kompis som nå er på vei hjem med den fra Polen. Motor og gir ble stjålet fra denne under verksted besøk i Polen og den har stått der noen år nå. Meget spesiell bil som bør reddes.
  2. https://bringatrailer.com/listing/1984-mercedes-benz-190d-2/ Noen som har lyst til å impulshandle en julegave til seg selv?
  3. Nå, en skal aldri si aldri. Har sett mange youtube videoer med biler/lastebiler/maskiner og annet som har stått mye lengre i vesentlig mindre hyggelige miljøer og de har fått start på dem😀
  4. Jeg har også rollo liggende men husker ikke om jeg har beslag til den eller ei. Hvis jeg husker det skal jeg se etter neste gang jeg har tid og er i mekkegarasjen.
  5. Atmobil

    C124

    Jeg tror en må være øst-europeer for å forstå motivasjonen bak det der. Ga de opp å kjøpte en Dart etter alt det arbeidet? De siste bildene er iallefall av noe som for meg ser ut som en 67 Dart. Har aldri helt skjønt greia med å bygge om en bil til å ligne en annen bil, spesielt ikke når begge er relativt vanlige masse produserte biler. Husker jeg så bilder en gang av noen som hadde bygget om en VW Type3 "Razor edge" Ghia til en Mercedes Pagode SL. Ikke spesielt bra resulat og å etterligne en vanlig bil ved å bruke en langt mindre vanlig bil er jo ganske imponerende teit.
  6. Ut i fra grillen vil jeg gjette på W204. Spent på å se om jeg får rett
  7. Jeg prøvde å selge et sett for han for en stund tilbake, de ble ikke solgt og ligger hos han enda: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=81444592 Disse er pulverlakkert grå (ikke sølv) og disse ble avertert til 8000 (i et håp om å ikke få alt for lave skambud) med dekkene som sto på da. Jeg vet ikke om dekkene står på disse felgene enda eller ikke. Disse her kan han nok la gå ganske billig vil jeg tro. 15" stål har jeg liggende flere sett av, et som er sandblåst og lakkert med svart blank lastebil lakk og flere andre sett i forskjellige tilstander. Kan være grei på pris da jeg ikke har bruk for dem lenger.
  8. Den er aldeles nydelig! synd den er så fin, ellers hadde det kunne vært en ypperlig vinterbil Jo, han har det. Har snakket med han om det. Venter på svar Kompisen min som kjøpte min gamle 300TDT har 15" Barrock. Har ikke noen bilder nå men kan skaffe. Med sommerhjul som skal selges? Det står sommerdekk på dem ja Hvor i landet holder han til, da. Og hva har han tenkt seg for de? Han har flere sett, et sett som står på bilen og jeg tror det er to sett til liggende i garasjen. De befinner seg i Trøndelag men frakt kan alltids ordnes (relativt billig også vil jeg tro hvis du vil vente litt). Prisen er jeg ikke helt sikker på, han snakket om 10 000 for et sett med 5 komplette hjul engang tidligere. Jeg skal prøve å få reist innom han en dag å ta bilder av felgene. Kan ikke love hvilken dag men skal få det til iløpet av uka.
  9. Jo, han har det. Har snakket med han om det. Venter på svar Kompisen min som kjøpte min gamle 300TDT har 15" Barrock. Har ikke noen bilder nå men kan skaffe. Med sommerhjul som skal selges? Det står sommerdekk på dem ja
  10. Kompisen min som kjøpte min gamle 300TDT har 15" Barrock. Har ikke noen bilder nå men kan skaffe.
  11. Der minner du meg på noe, jeg hadde jo planer om å sette i større motor i min 190 og fant da ut at bremser fra W108 samt bakaksel fra W108 var veien å gå for å få bedre utveksling og bremser.
  12. Usikker på om det er forskjell på pedalsettet men tviler egentlig på det. Husker ikke lenger hvordan bremsesystemet så ut på heckfloss men tror kanskje det er delt med en krets foran og en bak. Det enkleste er vel å få plukket deler fra en delebil. Hovedsylinder, med forsterker samt venstre og høyre nav eller kanskje bare rett og slett hele forstillinga. Enklest å plukke de delene man trenger da.
  13. Kanksje du finner det du trenger her: https://www.db-depot.de/index.php?nav=4&lan=2& Jeg kjøpte mye deler derfra når jeg hadde heckfloss
  14. Når man først oppgraderer til skivebremser kan man jo like godt gå for 2-krets også, mere sikkerhet i det.
  15. https://www.kienle.com/en/home.html
  16. Jeg tror dette er et gjentagende problem i mange tilfeller. I 2005 kjøpte jeg en 93 Passat GL 1,9TDK som hadde gått 270 000km da eg overtok den. Jeg betalte 27 000kr for denne. Hadde tidligere vært eid av forsvaret og var passet på av merkeverksted siden ny med alt av kvitteringer og innføringer i servicehåndbok osv. Ble sommeren 2006 påkjørt i siden, kun venstreframskjerm samt fanger og lykt som vår ødelagt. Bilen var full kjørbar. Motpart sier seg skyldig (vikepliktsbrudd). Forsikringselskapet kom med dette: Bilen min hadde gått x antall km mere enn gjennomsnittsbilen. Gjennomsnittsbilen fant de ikke på Finn men på en egen side som selskapene bruker, denne stod i Oslo og det var ikke oppgitt hvilken tilstand den var i og ei heller noen bilder men den hadde altså gått mindre og var samme modell og utgave som min. "Gjennomsnittsbilen" var altså 1 (!!) bil. Denne var til salgs for 9000 kroner og da de trakk av sin sum pr km så endte vi opp med at jeg skyldte dem 3000 kroner for min bil. Jeg fikk tilbud om 1500 kroner i vrakpant og at bilen ble kondemnert (inkludert 2 sett hjul, altså de nesten nye Nokian Hakkapelita piggdekkene som ble satt på bilen vinteren før). De mente tilbudet var generøst. Etter to uker med krangling pr telefon og epost så ble det til slutt til at jeg fikk igjen det jeg hadde betalt for bilen 10 måneder tidligere og de tok bilen. Selskapet var Gjensidige. Sommeren 2009 ble jeg påkjørt i høyre framskjerm ved feltskifte, jeg kjørte min 69 VW 1300 boble og motparten tok på seg skylda. En takstmann kom for å se på skaden og bilen ble beskrevet som "ikke fin" så jeg fikk 1000 kroner for tort og svie og ingenting mere. Selskapet var IF Har i ettertid prøvd å unngå alt som har med forsikringselskap og gjøre. Har den gamle LMK forsikringa igjennom WaterCirlcles men har heldigvis sluppet å ha noe å gjøre med dem i forbindelse med oppgjør så vet ikke hvordan de er på det. Uansett er vel min følelse den at forsikringselskap generelt sett ikke vil ut med penger men skal ha inn i alle bauer å kanter.
  17. Jeg har iallefall ikke sagt at vi skal gi faen hvis det er det du mener. Men vi er tross alt et veldig lite land og det vi gjør har liten effekt når andre gir faen. Du er jo en Tesla mann så det er vel lite vits i å argumentere mot deg, du har jo din nye gud og religion du. Miljøhysteriet er den nye religionen i Norge og å diskutere dette med noen som er ny-frelste er som å diskutere guds ekistens med en jøde/muslim/katolikk/protestant eller annet. Det jeg mener er at å bry seg om miljøet er viktig men man må være sikker på at det man gjør faktisk har en effekt og da riktig effekt. Slik det er nå er det meste symbolpolitikk basert på å selge en god samvittighet til troende. Nok engang, lenge leve galskapen. Når det gjelder byer er det ikke eksos eller dieselknatring som plager meg mest men syklister som kommer i "hoinner-å-hælvet" på fortauet og suser forbi med noen mm klaring. Jeg foretrekker å holde meg unna de fleste byer, liker meg bedre i landlige omgivelser.
  18. Lenge leve galskapen. Hvis verdens befolkning settes på en målestokk som er 1 meter lang er Norge mindre enn en millimeter. Kult at det forskes på forbrenningsmotorer enda, jeg håper at vi får leve i frihet med motorer vi liker i noen år til men det ser mørkt ut. Fremtiden ligger kanskje en annen plass?
  19. Det er en god grunn til å melde seg inn i KNA, Amcar eller liknende klubber som jobber for å fremme bilentusiasme og sikre tilgang på ordentlig fuel, som ikke er forurenset med alt mulig MDG-drit. Jeg er medlem i flere klubber jeg men tviler sterkt på at vi med bilinteresse får lov å utfolde vår interesse fritt spesielt langt inn i framtiden. Selv NAF har jo vært ute å stilt seg bak et forbud mot å kjøre bil selv fra 2030 og regjeringspartiet Venstre hadde jo som en av sine saker ved siste valg at privatbilisme skulle bli forbudt fra 2030. Lite trolig at det skjer så fort men over tid så vil det nok bli svært vanskelig å eie en bil man kan bruke ute i det fri her i landet. Heldigvis finnes det noen med fornuft på andre steder i verden. Når det kommer til hvilke biler som blir samleobjekt så tror jeg det vil fortsette som før, alle spesielle biler med lavt produskjonsantall og "samleverdi" fra de var nye. Vanlige biler vil også bli samleobjekter hvis de har gått lite, har spesiell historie og/eller er spesielle utgaver. Et teoretisk eksempel kan jo være at Gunnar kjøpte seg en ny 2005 E220CDI sedan som 70års dags gave til seg selv. Han er nå i dag 84 år og måtte slutte å kjøre sist høst. I løpet av de 13 år han hadde bilen på veien kjørte han veldig lite, kun ca 4 mil hver vei til hytta noen ganger i løpet av sommerhalvåret (kanskje 6 ganger vært år) og for å levere tippekuponger på andre sida av byen (ca 12km en vei) en gang i uka ellers i året. Bilen har alltid stått i garasje og har blitt vasket og polert flere ganger i året. Han hadde den inne på service hos merkeverksted hver vår og høst. Bilen har nå gått ynkelige 23 500 km og ser ut som ny. Baksetet har aldri vært i bruk og kona var passasjer de første 4 årene men hun døde desverre av kreft. Etter det har Gunnar vært alene og han har aldri rørt en sigarett og er alltid nøye med å ta på seg rene sko før han setter seg i bilen. Slike biler kommer til å bli ansett som samleobjekt for de dukker ikke opp spesielt ofte og spoler vi fram til 2035 er bilen i mitt teoretiske eksempel blitt 30 år og veteran. Gunnar er død for lenge siden og hans arvinger vil at noen skal ta over bilen til Gunnar. De annonserer den på Finn (eller noe annet sted) og tror at denne bilen ikke er verd stort så de priser den til 100 000 kroner. De blir nedringt av potensielle kjøpere og det ender opp med en budkrig hvor siste bud ender på 353 000 kroner. Kjøperen er en spekulant som sporenstreks annonserer bilen til salgs internasjonalt og selger den til det dobbelte til en Mercedes samler i Barhain som mangler en 2005 E220CDI sedan i fargen Desert Silver Effect i samlingen sin. Leste også om en spesiell Mercedes i siste nummer av Classic Cars. En C-klasse stasj fra 2010 som det var produsert bare 5 stykker av. Slike vil nok bli ansett som samleobjekt. Jeg tror også at biler som skilte seg ut når de var nye vil bli mere ettertraktet, så hvorfor ikke første generasjon av A-klassen. Er jo over 20 år siden den kom, begynner å nærme seg veteranstatus her i landet og i andre land er jo grensen for klassiker på 25 år. Kanskje på tide å lete etter en tidlig A-klasse som har gått lite? https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=139490425
  20. Det spørs vel på om det er lov med såkalte "fossile" biler om 20 år det da
  21. Jeg lurer på den Chevyen der egentlig kommer fra Cuba, isåfall er det en gjeng med Jesuser under der
  22. Vet ikke om jeg har skrevet om dette her før men da jeg hadde min W110 190 hadde jeg en plan om å bygge what-if Jaguar mkII killer av den med motoren som vi idag kjenner best som Rover 3,5 V8. Den er fysisk sett ikke spesielt stor og veier heller ikke så mye samt at det finnes mye trimdeler å få kjøpt. Tanken bak what-if senarioet var det at det ikke var Rover som kjøpte rettighetene til denne lille alu-åttern fra Buick men Mercedes. De hadde så montert den i en W110 som størrelses messig (og prismessig den gang) var på linje med Jaguar mkII og laget en type bil som de i virkeligheten ikke kom med før mye senere. W109 300SEL 6.3 er større og langt dyrere enn det en mkII var og kom også for sent. Jaguar hadde jo på det tidspunktet gått over til XJ6 og den er heller ikke noen stor bil. 3,5 V8'ern er også i omtrent samme volum som XK motoren kom i, den kom jo som 2,4 3,4 og 3,8 i mkII og senere som 4,2 i E-Type og XJ6.
  23. Kjørte på første snøen denne sesongen i September jeg, tok dette bilde 28.09.18, sted: Steinfjellet, Namskogan. Vært litt av og på siden det.
  24. Interesant det der, lurer på om det er mulig å få bygget en slik til å passe i en moderne bil?
×
×
  • Create New...