Jump to content

rebell

Members
  • Posts

    76
  • Joined

  • Last visited

rebell's Achievements

0

Reputation

  1. Leveres bilen med ulik dim. foran og bak - så skulle det vel være godkjent med bredere dekk i ulik dim. hvis du holder deg innenfor +- 5% i forhold til originalmontert - eller orig. alternativ. På min SL har jeg et sett hjul i 20" men bredere enn orig. 19" - men rulleomkrets tilsvarende fabrikkmontert ! Der er std. ulike dim. foran og bak fra fabrikk. Orig.dim. er 255/35ZR19 og 285/ZR19 De nye er i dim. 255/30R20 og 295/25R20
  2. Det er ikke snakk om såkallt powerboks på Mercen. Dette er omprogrammering via diagnosekontakten - men det blir vel i prinsippet nesten det samme ? Tror helst jeg ikke gjør noe med Mercen - men har i alle fall ikke hatt noen problemer med Mits. ASXen ! Takker for responsen på forumet. Interessant å høre div. meninger/erfaringer !
  3. Autopower Norge sier at jeg vil få litt ekstra moment over hele turtallsregisteret og bilen blir også raskere i responsen på gasspedalen . Vel - kanskje litt over 6000 kr ikke er verdt 20 HK ekstra - bilen er jo også kvikk fra før. At ikke fabrikken har tatt ut mer/maks er vel ikke så uvanlig og kan ha andre grunner. Kan forøvrig nevne at jeg kjøpte - for en tid tilbake - en såkalt powerboks på min bruksbil Mitsubishi ASX - 116 HK diesel - fra samme firma. Da skulle den utvikle 147 HK - og det merket jeg betydelig ! Bilen går meget godt og bruker i alle fall ikke mer drivstoff ! Er like kvikk som utgaven med 150 HK ! Vel - jeg får se - "saken " er til vurdering !
  4. Ingen som har synspunkter eller erfaring med dette ?
  5. Er i kontakt med et firma som tilbyr oppgradering av motorstyringen på bl.a. Mercedes SL 350 og med økning av HK. I dette tilfellet ca. 20 HK + Ikke det at dette er nødvendig med 316 Hk fra før - men interessant å høre om noen på forumet har erfaring med dette og eventuelle synspunkter !? Enkel trimmimg/effektøkning i alle fall - med tilkobling til diagnosekontakten. Forresten noen som vet nøyaktig hvor denne befinner seg på 2009 modellen ?
  6. PÅ min SL -R230 har jeg kjøpt Borbet BLX 8.5x20 -5-112 ET 30 CB72.5 foran og 10x20 ET35 bak. Dekk h.h.v. 295/25R20(Y95) og 255/30R20(Y92) Tønsberg Vulk AS / felgoutlet.no Veldig fornøyd !
  7. Sarkasme er greit - men det kan av og til være interessant å få utdype et emne skikkelig ! Ser at her er mange forståsegpåere - men mye er bare synsing ! For min del er emnet nå utdebattert. Jeg føler at jeg har fått svar på det jeg i utgangspunktet lurte på !
  8. En korreksjon til mitt forrige innlegg : BOS/MB anbefaler oljeskift hver 10.000 km(helsyntetisk) - ikke hver 15.000 km som jeg skrev. Skift hver 15.000 km er vel det som generelt anbefales ved bruk av helsyntetisk olje.(kjører 15.000 km på min Mitsubishi ASX mellom hvert skift) OK - nok om emnet fra min side !
  9. Innlegget til Olaf er i alle fall veldig informativt og utfyllende om emnet ! Veldig bra og interessant ! Personlig går jeg nå for syntetisk olje på mine biler - og oljeskift hver 15.000 km - som f.eks. anbefalt av Mercedes. Ytterligere kommentar slutt fra min side ! Mvh, Arnfinn
  10. Takker for svarene ! Har akkurat mottatt svar på min forespørsel vedr. bruk av Biltemaolje : " Når det gjelder oljer er det en sak som er viktig,og avgjørende. De to spesifikasjonene ACEA(europeisk) og API (amerikansk) som oljen er klassifisert for ,er kontrollert av uavhengige institutt som ikke gir sin godkjenning om oljen ikke oppfyller kravene. Biltemas olje produseres av en av de største oljeprodusentene i verden. Siden innkjøp er bortforhandlet til ekstern aktør for at vi skal kunne holde våre lave priser,har vi ikke mulighet til å opplyse hvem produsenten er.Om du kjøper en olje som oppfyller kravene ACEA og/eller API som bilfabrikantene krever,gjelder alle nybilgarantier og liknende,uavhengig om oljen heter Castrol,Mobil,Statoil eller Biltema. Diskusjon om kvalitet i fm motorolje er ofte et subjektiv emne mens det kjemiske faktagrunnlaget,som tidvis kan være komplisert,blir tillagt liten vekt. Tilgang til slik relevant informasjon er vanskelig å skaffe siden ingen vil fortelle konkurrentene hvilken sammensetning egen vare består av. Avslutningsvis kan en tenke på hvor mye eller lite raffinering som skal til fra råoljens utgangspunkt. Det er naturlige kvalitetsforskjeller i Nordsjø,sand,og skiferolje som også har innvirkning på foredling og pris. Håper dette bidrar positivt til diskusjonen " Sitat slutt. Interessant ! Synes svaret er veldig godt utfyllende og oppklarende !
  11. Hei Frode S! Jeg her ar ikkje så mye greie på disse kodene - men mener du at jeg kanskje bør bruke helsyntetisk olje med den koden du nevner 229.3 ? Hva er forskjellen ?
  12. Legg merke til spesifikasjonen MB 229.1 Etter det jeg har funnet ut på nettet - er dette en olje godkjent til Mercedes Benz. Tviler på at Biltema vil selge olje som forårsaker motorras ! Tenk på hvilke erstatninger de da kan risikere ! Det er forøvrig ikke Biltema som raffinerer og klassifiserer oljen. Den er nok innkjøpt fra anerkjente raffenerier. BT art. 36-923 er en Semisyntetisk olje. (halvsynt- grønn emb. De har også en helsyntetisk - rød emb.) Forskjellen her er vel stort sett bedre kaldstartegenskaper og kjørelengde for syntetisk kontra vanlig mineralolje. Forøvrig har jeg lagt merke til at verkstedene tapper olje fra store fat - og jeg tviler sterkt på at dette er dyre syntetiske oljer ! Kommentar ?
  13. Kom i diskusjon om typer/spesifikasjoner olje på motor. Jeg skifter oftest olje og filter på mine 2 biler selv.Vedkommende diskusjonspartner hadde en Ford Focus. På merkeverkstedet - etter forespørsel - fikk han opplyst at f.eks. olje fra Biltema kunne han ikke bruke. Dette mener jeg er bare tullprat ! Jeg bruker olje fra Biltema på min Mercedes SL 350 - 2009 mod.(+ min Mits. ASX) Olje med spesifikasoner : 10W-40 Semi Synthetic ACA A3/B3, A3/B4, API SL/SF, MB229.1 Kommentarer til dette ?
  14. Vurderer å kjøpe 20" felger med passende dekk til min Mercedes SL 350 -2009 mod. Bilen er originalt utstyrt med 255/35ZR19 hjul foran og 285/30ZR19 bak.Felger AMG 8.5" og 9.5" bredde. Vurderer dekk 255/30-20 foran og 305/25-20 bak. Felg 8.5(9)" og 10" bredde. Noen formening om at dette går greit ved en evt. kontroll - evt. må det godkjennes og innføres i vognkortet ? Ser en bil som er aventert med dette oppsettet på Finn - og er godkjent med slike hjul. Der er vel en regel om at omkrets på hjula skal være innenfor pluss/minus 5% fra orginalt. Dette er vel innafor ?
×
×
  • Create New...