Jump to content

Tor Arild

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tor Arild

  1. Fant ut av det. Kablingen er slik Ny 4 pols --> gammel 3 pol 1 --> N/A 2 --> 1 3 --> 2 4 --> 3 Søk på internett ga svar på ovenstående og fargekombinasjoner. Problemet var at kablene på min bil ikke samsvarte med fargene som de t som kildene benyttet. Jeg fant ut at hvit gikk inn i 2 og påfølgende farger i samme rekkefølge.
  2. Hei, jeg har en låsekasse på bagasjeromslokket som har gått i stykker. Tannhjulene er ødelagt. Jeg har fått tak i en ny låsekasse men den har en annen kontakt. En 4-polet kontakt istedenfor den gamle med tre poler. Det er også bare tre kabler inn i den gamle kontakten. Selve låsekassen er helt lik og leverandøren sa at jeg måtte ha ny kontakt pga av kompatibiliteten. Min bil er en 2002 model e240. Er det noen som kan fortelle hvilke ledninger som skal settes inn i hvilke hull på ny kontakt?
  3. Høres logisk ut. Skal sjekke i løpet av dagen! Tusen takk.
  4. Hei, jeg hadde en lengre tur med min 300CE i helgen. Sesongavslutning regner jeg vel med. På fredagen merket jeg at varmen forsvant og etter en stund kom den tilbake. Viften virket. Før jeg kjørte tilbake i dag fylte jeg på opp kjøleveske - kanskje et deciliter eller to. Etter en timer kjøring forsvant varmen igjen. Slo av og på varmeapparatet, av og på AC. Varmen kom tilbake og slo seg av igjen. Viftehastigheten økte når det kun kom kaldluft. Så slo det meg at jeg hadde generelt hatt lav hastighet på bilen når det stoppet med varmluft. Jeg testet da med å ta en kick-down - og dermed kom varmluften tilbake og var stabil lenge. Det kan nevnes at motortemperaturen har vært stabil hele tiden. Og når varmluften er der så er kupetemperaturen jevn/riktig. Ingen ting som tyder på at vifte eller monoventilen ikke fungerer (etter min vurdering, vel og merke). Noen som har tips om hva det kan være?
  5. Hei, jeg skulle gjerne hatt en takgrind til min CE300 1989 modell. Den har festepunkter på taket og jeg er på utkikk etter en løsning som bruker disse festepunktene. Håper at noen kan hjelpe meg med dette - helst på østlandsområdet. /Tor Arild
  6. Takk for svarene. Og her kommer neste del i sagaen. Etter en del surfing fant jeg ut at neste steg var å sjekke ut denne saken: http://www.ebay.com/itm/like/Mercedes-w124-w126-EHA-Valve-fuel-pressure-regulator-electro-hydraulic-actuator/231548828739?hlpht=true&ops=true&viphx=1&_trksid=p2050601.c100103.m2451&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20140211150826%26meid%3D842f35a32674441498f3cde94224c926%26pid%3D100103%26rk%3D1%26rkt%3D4%26sd%3D231548828739%26clkid%3D6790584777889591454&_qi=RTM2010718 Det kom litt benisn ut. Etter å ha vært på AutoTrio og deretter B&S fikk jeg tak i nye simringer (har også skaffet en brukt bytteenhet til 500). Skiftet simringer - fortsatt litt lekkasje men fuskingen forsvant (den har i hvertfall blitt mer eller mindre borte.). Fortsatt litt svetting av bensin. Strammet skikkelig til - og nå virker det som om den er helt tørr. Oppsummert: Skiftet plugger Pluggledninger Coil Smørt opp kaldstartventilen Skiftet innsprøytingsdysene Skiftet o-ringer Resultat: Bilen startet med en gang 95 % av fuskingen er vekk Bensinforbruket ser ut til å være betydelig redusert (denne bilen har en tidlig kjørecomputer) Er litt fornøyd med meg selv nå... Neste steg er vel - automatkassen. Der er det lite jeg kan gjøre sev - Skifte deler av eksosanlegg (lurer på om jeg skal fjerne bakre potte og heller sette in biltema rør) Tusen takk for hjelpen.
  7. Hei, da har jeg testet med startgass (i store mengder på slutten) og merker ikke noen endringer i turtall. Testet Duty Cycle. 70 % med tenning på. 50 % inntil motoren er driftsvarm. Motoren går svært pent frem til den er varm. Ren fryd å høre på egentlig. Deretter skjer det noe. Fuskingen kommer igjen (igjen testet jeg med startgass) Som det fremkommer får jeg ikke den klare og entydige bildet med 50 %. Det må altså være realtert til noe som inntreffer når motoren er varm. Spørsmålet er dt om katalysator kan være delvis tett? Andre tips? Skulle gjerne hatt tips om noen som kan diagnostisere dette ikke så langt vekk som i Kessel/Hannover (selv om det jo hadde være en veldig ålreit tur ta ).
  8. Hei og takk for svarene. Dette med startgass må jeg få testet. Jeg har skiftet innsprøytningsdysene og det ga en positiv effekt og fuskingen ble litt mindre. Fordeleren har jeg demontert og sjekket grundig. Jeg kommer tilbake etter at jeg har fått kjørt en runde med startgass. Den linken som Will la ved minner mye om min opplevelse. Det er mye kraft tilstede når jeg passerer 1000-1500 området. Om det er så mye som det skal være - ja det er jeg usikker på. Det går ihvertfall unna Når jeg sparker inn gasspedalen så kommer motoren seg fort forbi fuskeområdet.
  9. Hei, jeg har en w124 300CE 1989 modell. Gått rundt 240.000. Har et problem som jeg ikke finner ut av og det virker ikke som om Bertel & Steen har noen gode ideer heller. Bilen ble faktisk dårligere etter at de var inne for å fikse CO2 nivå (etter EU kontroll). De skiftet O2 sensor og justerte på CO2 skruen (det siste antar jeg at de gjorde siden de sa at den er skrudd maksimalt og at det ikke er mer å skru på ... ?). Selve opplevelsen jeg har er: - Den er treg til å starte når den er kald. Den startet fortere om jeg gir litt gass - Den går "gør bra" når den er kald - Når motorene er god og varm og står litt på lavt turtall (under 1000 en liten stund) så fusker den når jeg gir gass. - Om jeg ruser den et par ganger så gir fuskingen seg 8som opptret mellom 1000 og 1500 rpm - Ut fra rundkjøringer kan det være direkte plagsomt da det oppleves som om bilen ikke har "noe å gi" - Generelt er den mye friskere på pådraget når motoren er kald fremfor når den er god og varm Jeg har renset med forgasser rens (i store mengder). Før dette var pluggene veldig nedsotet (dette oppsto etter verkstedbesøk hos B&S.) Etter forgasserrens er de fine og mer brune. Jeg har skiftet coil og pluggledninger Jeg har kontrollert fordelerhuset og dette er OK hele veien inn til blokka O2 sensor er som sagt skiftet Bilen går bedre etter dette - men problemet med fusking og kald start er der fortsatt. Jeg lurer på om jeg må ta av forre eksosrør for å sjekke katalysatorene (og rense disse), men kan ikke helt forstå at dette er en årsak (Spesielt siden forgasserrens fikset det med nedsotede plugger). Da er det et spørsmål om ECU enhetene feiler. Jeg har sjekket kaldstartventilen (cold start valve) og den ser helt fin ut. Noen som har noen tips om hva som kan være problemet?
×
×
  • Create New...