Jump to content

Erik Aa.

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Erik Aa.

  1. Jeg har en lik med motor M157. Jeg velger selv å bruke 98 oktan. Dette da anbefalt av produsent. Koster en krone mer per liter. Har fyllt opp et par ganger med 95 når 98 ikke har vært tilgjengelig.
  2. Erik Aa.

    Utstyr w212

    Jeg har brukt carinfo.kiev.ua noen ganger . Der står helle listen samt dato bilen er produsert. . Håper det funker også for deg. God jul. Hilsen Erik Aanensen
  3. Fullt sett dette. .... men der finnes billigere alternativer hos samme leverandør..... https://www.autopartsapi.com/eEuroparts.com/images/parts/lg_59c65fc3-d2dd-47ec-9d5b-1708ce798354.jpg
  4. Prøv Eeuroparts.com. Kanskje det er cylinder head gasket kit De koster usd 83 for hver side. De hardere typer å velge i. . Sjekk her hva de har. Frakt og moms tilkommer. Jeg har kjøpt mange deler fra disse til MB . Bra.
  5. Det kan jeg skrive under på. Velg din "Forhandler" med omhu. Det jeg mener er at om din nærmeste forhandler er av den vanskelige typen, sjekk med noen andre. Det måtte dessverre jeg gjøre. Håper du har en real forhandler..... Det er jo egentlig helt utrolig at norske forhandlere kan være vanskelig når du har en Junge Sterne garanti. Det burde jo være i deres interesse at du kjører mercedes og bruker verkstedet deres. Er det garantijobb, så får jo de det dekke fra mercedes. Det er jo fremdeles en mercedes selv om den er importert via andre kanaler. Hei. Slik jeg forstår det er ikke Junge Sterne en Garanti utstedt av Mercedes (Daimler AG heter det vel ) men Junge Sterne er en garanti utstedt av et selvstendig selskap. Altså har den tyske forhandleren kjøpt denne garantien fordi bilen ikke lenger har garanti fra selskapet Mercedes. Når du senere kommer til den norske Mercedes forhandleren er det så absolutt ikke sikkert at Junge Sterne dekker reparasjonen i sin helhet. Verkstedet i Norge ber derfor gjerne om at bileier forskudderer beløpet dersom de ikke har fått godkjenning fra firmaet som står bak og selger Junge Sterne. (Verkstedet i Norge har ellers ikke Mercedes i ryggen som dekker garantien da bilen ikke har nybilgaranti.) Junge Sterne må ikke forveksles med nybilgaranti som er utstedt og hefter Mercedes-Benz selskapet. Ved kjøp av biler i Tyskland har en ikke samme rettigheter som kjøp i Norge. Jeg valgte selv ikke å kjøpe/betale for Junge Sterne garanti men har heller tegnet super bilforsikring hos IF. Da er motor, drivverk og gir med tilhørende elektronikk dekket. Sent from my iPad using Tapatalk
  6. Og så en liten tilleggsinformasjon til mitt innlegg. Dersom du i søkefeltet du finner øverst på siden skriver Junge Sterne så finner du mange innlegg. Sikkert noe av interesse.
  7. Hei. Jeg var selv bort idet med Junge Sterne for 5-6 årsiden. Dette i forbindelse med forlengning av avtaleperioden. (Vær obs det koster noen tusen per år) Da måtte jeg kontakte den bil-forhandleren som utstedte kortet for å få dette gjort. Junge Sterne ville på det tidspunkt ikke. Rutiner kan ha blitt endret nå. Som en kommentar må jeg si at Junge Sterne eller andre eksterne garantier kan være gode å ha i bakhånd når noe skjer. Men selve prosessen med godkjenning av reparasjon og betaling er kanskje ikke så lett som når du kjøper bil av BOS. Det er ihvertfall min erfaring. Undersøk rutinene for saksbehandling før en skade er skjedd. Så vet du hva du har å forholde deg til.
  8. Takk for svar. Jeg er glad det enda finnes stasjoner som selger 98 oktan Super bensin. I Stavanger kjøper jeg på Esso. Jeg har brukt 98 oktan nesten hver gang. Har et par ganger når jeg har vært på reis fyllt opp med 95 når tanken har vært halv. Dette unntaksvis.
  9. Sender ved et foto der en ser at DAB er integrert i anlegget. Dog sa BOS at dette ikke er det fullt originale . Jeg betalte ca 11.000 med klubb rabatt...
  10. Jeg fikk installert DAB+ i min Command hos BOS Stavanger. Antar alle BOS kan gjøre det. Jeg tror ikke alle BOS avdelingene har lik løsning. Jeg har hørt BOS I Kristiansand også har en god løsning. Jeg fikk først montert en skjult antenne. Funka dårlig. Fikk så en liten, nesten usynlig antenne I venstre bakvindu. Fungerer bedre da. Sikre å få en god antenne ! DAB+ er jo bra det. Får inn mange kanaler så jeg ellers ikke hadde på FM båndet. Jeg har kjørt et par ganger Stavanger -Oslo og det faller alltid ut i tunneller (noe jeg visste) og ellers av og til. Totalt sett er jeg fornøyd. Det viktigste for meg er at jeg IKKE skal ha en liten adapter eller koble til Bluetooth til mobilen og er villig til å betale ekstra for dette. (Som medlem av mercedesklubben / MB Entusiastklubb kan du oppnå rabatter hos enkelte bOS forhandlere. )
  11. Etter jeg fikk installert integrert Dab+ anlegg i min Comand hos BOS har jeg fått ny antenne. Den første var skjult. Ingen success. Nå fikk jeg i forrige uke installert en liten antenne i bakre sidevindu. Kjørte i helgen fra Stavanger til Kristiansand. Radio fungerte stort sett OK men kanalene falt ut enkelte ganger. Irriterende. Jeg skal skal kjøre hjem om et par dager og skal teste ytterligere og :(informere dere dersom jeg følger videre opp mot BOS. P.s. Husk at enkelte BOS avdelinger gir rabatter til medlemmer av Entusiastklubben og Mercedesklubbe.
  12. Hei. Som krever i min tråd startet 20 januar fikk jeg i juni installert Dab+ hos BOS . Jeg er medlem i denne klubben og Mercedesklubben. Prisen var da rabattert til ca nok 11.000 så vidt jeg kan huske . Anlegget er fullt integrert i mitt command anlegg på min s212 2012 mod. Jeg måtte i ettertid få skiftet antenne .Den nye er en liten nesten usynlig sak i sidevindu bak. Dersom BOS gjør jobben ikke bruk skjult antenne. Er fremdeles pt ikke fornøyd med mottakskvaliteten. Eksempelvis kjørte jeg fra Stavanger til Kristiand i helgen. Radiokanaler falt tidvis ut.
  13. Hei. Jeg har erfart at det ikke på alle steder og bensinstasjoner selges 98 oktan blyfri bensin. Jeg har fått høre at enkelte selskaper faser ut 98 oktan på stasjoner der salget er lavt. Hva er konsekvensene dersom jeg bruker 95 oktan på min MB med motortypen m157 ( 5.5L V8 Biturbo) ?
  14. Jeg fikk installert integrert anlegg hos BOS i Stavanger i forrige uke. Det er skjult,helt integrert og fungerer utmerket. Kan anbefales. ( ) Sent from my iPad using Tapatalk
  15. Hei. Jeg skal montere karbon diffuser bak på min e63 s212 2012/2013 pre facelift. Har noen erfaring med slik montering? Må støtfanger tas av? Tips mottas med takk.
  16. Hei. Jeg kommer selv nå i juni å få installert Dab hos BOS. Dette til min s212 2012 . Jeg bestiller fullt integrert. Pris ca 12.000. Der finnes billigere løsninger men jeg vil ikke ha adapter. Føler Litt dumt at bilen ikke hadde det installert fra den var ny.
  17. Erik Aa.

    Rudskogen?

    Hei. Jeg lurer på om klubben i år har arrangement på Rudskogen der medlemmene får kjøre med egne biler? Hilsen Erik
  18. Takk for raskt svar. Da skal jeg sjekke her. Vil også spørre Bilradiospesialisten på Sandnes samt BOS.
  19. Hei. Overgang til DAB radio vil skylle inn over oss nå i 2017. Hva er den beste løsningen for installasjon? Jeg har Harman Kardon på min bil. W/S 212. Er det mulig og anbefales oppgradering av denne? Dersom dette er besvart andre plasser i Forumet vennligst vis meg hvor.
×
×
  • Create New...