Jump to content

MerceEager2014

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MerceEager2014

  1. S212, Motor 651924 (E 250 CDI 4Matic) Mellomaksel som går fra fremre differensial på høyre side av øvre bunnpanne, gjennom bunnpanne til venstre side har et støttelager som sitter i hylse/hus/sete (ver ikke riktig uttrykk) som er en maskinert del av øvre bunnpanne. Dette lageret er slarkete i hylsa og, så vidt jeg forstår, medfører at øvre bunnpanne bør byttes ut. Dette er etter min mening et ganske dårlig design fordi dette lageret har også fra fabrikk vært dyttet inn kun med håndkraft og det virker som ytre lagerbane har "gravd" hylsa større som har medført betydelig slark. Noen med samme erfaring? (det kjennes ut som indre drivknute venstre/foran er dårlig, men hvis deksel under bunnpanne demonteres kan man ta tak i drivaksel mellom knuten og bunnpannen og kjenner samme slark der, altså ikke (nødvendigvis) et problem med knuten). Hvor vanskelig er det å bytte bunnpanne? Kan man avlaste motor med tverrbjelke og ta ned travers eller må motoren ut? Noen der ute som har gjort dette før? Hylsa/setet der mellomaksel og lager skal tres inn i vises på bildet
  2. S212, bygget i 2012, ca 200000km. Elektrisk styreservo lager svake ulyder når jeg svinger. Høres ikke ut som noe metallisk, mer som en svak katte mjauing eller lignende. Andre med lignende? Tips?
  3. Er det mulig å ta av spindel uten å splitte nav/hjullager? Hvis det er mulig så bør man vel kunne ta ut lager og nav som en sammenpresset enhet (4 bolter) for deretter å bytte skjoldet? Eller er jeg helt på jordet? (Kanskje lurt å bytte lager i samme slengen, kan nok låne ei presse tror jeg)
  4. Noen som har erfaring med mObridge DAB+ (MO1010 1.2 tror jeg) til en S212 med NTG4.5 ? Er dette noe som kan ansees som fullintegrert? Hvordan er lyd? Kvalitet forøvrig? Montasje? Koding (kun enkelt eng. meny setting?)? Duger en glass antenne? Eller er det bedre bruk av penger å kjøpe det hele originalt (koster mye)?
  5. Sjekket akkurat med WIS/ASRA og der står det ikke noe om kalibrering, men alt står vel kanskje ikke der heller?
  6. Jeg visste ikke at de må kalibreres. Hvis BOS skal ta bilen inn og koble til sitt Star system så er det sikkert lite å spare på å bytte den selv.
  7. Takk, godt tips om innerskjerm, kanskje enklere da. Kjøper en (og maler den) og gjør et forsøk
  8. Ser ut som (rettere høres ut som v.h.a. stetoskop) at ytre venstre ryggesensor bak har tatt kvelden på min S212 bygd i 2012. WIS/ASRA viser at bakre støtfanger må av i tillegg til inne-panel på høyre side i bagasje området må av. Noen som har byttet denne sensoren før? Er det virkelig nødvendig å demontere så mye som WIS sier? Eller går det å komme til uten å demontere fangeren? Bilen min er ikke med AMG styling
  9. Takk Da vet jeg at dette er noenlunde kurant. Haster ikke, kun litt sprekker foreløpig (tatt av sol og vær, ikke steinsprut eller slag).
  10. Hei, takk for svar. Vet du om denne delen faktisk har et eget delenummer? (i følge verkstedhåndboka/EPC så har den ikke det). Uansett: Er dette noe du har byttet selv? Lar det seg gjøre uten liming etc.? (og dermed fare for skader ved demontering)
  11. Min S212 (2012) har begynt å få "krakkeleringer" i "glasset" for blinklys på venstre speil. Dette glasset kan ikke kjøpes separat, men derimot hele huset med speil, motor, blinklys etc., koster selvsagt deretter. Men jeg har kommet over rimelige alternativer på e-bay, men kun med feil farge (min er 9963 som vel betyr "Indium Grey, Metallic", altså ikke vanligste farge). Noen som vet om det går å bare ta glasset fra en slik eller er glasset limt/"sveiset" etter alle kunstens regler og dermed umulig å separere fra huset uten ødeleggelser ?
  12. Det har jeg ikke tenkt på, noen som vet om BOS smører opp ved nybil import (antar at fabrikken ikke gjør det) ? Noen mekanikere fra BOS her ?
  13. Takk, det høres bra ut og jeg tror jeg går for rens og ørlite tilpasning hvis nødvendig og holder meg unna smøring såfremt mulig. Har også lest at kobberpasta ikke går godt sammen med hverken aluminium eller jern p.g.a. galvanisk korrosjon (omtrent som offeranoder på propeller).
  14. Verkstedhåndboka har ikke et eneste ord om smøring av kalipere. Det eneste som skal "smøres" er anleggsflata for skive (mot nav) med spesielt fett/pasta som tåler høy temperature. Kan tenke meg at logikken er at alle typer fett blir seige, klumpete greier etter en tid og bare gjør ting verre og at det derfor kun skal renses godt. Noen som har meninger (som ikke bare er basert på hva fattern, bestefattern eller "beste mekkern I gata" alltid har gjort etc.) ?
  15. Kan nok være enig, men vet du om noe bedre alternativ ?
  16. Endelig fikk jeg tak i pære som etter sigende skulle gå greit inn i lampa og endelig har jeg byttet. Original pære W16W skal, i følge Osram, gi 310 lumen, fargetemperatur ikke oppgitt, men gjetter på 3000 - 3500 K som vel er vanlig for halogen. LED pærene jeg kjøpte (http://www.ebay.com/itm/2x-LED-T15-W16W-Ruckfahrlicht-Mercedes-E-Klasse-C212-Canbus-700-Lumen-/191738930441?ssPageName=ADME:L:PMR:US:1123) er oppgitt til 700 Lumen og 6500 K, Elektrisk effekt ikke oppgitt. Men de PASSET. Og ingen alarm. Ble lyset bedre ? Ja det gjorde nok det, særlig de første par meterne bak (p.g.a. annen retnings virkning antar jeg). Alt i alt, jeg tror det er bra, men trenger litt mer tid før jeg kan si noe definitivt. Så noen andre i dag som oppgis til 800 Lumen og bør passe (http://www.amazon.com/Z8-Bright-Canbus-Reverse-T15cn15r/dp/B00OVBTN2U). Men det var en god del jobb for å bytte to skarve pærer, har ennå ikke montert opp igjen panel etc. i bakdøra (neste gang går det selvsagt raskere).
  17. Siden jeg allikevel isolerte batteriet så koblet jeg laderens minus til jord på samme messing hylse som batteriet. Videre flyttet jeg laderens pluss direkte til batteriet (tidligere var den på samme bolt som der start motor kabelen er koblet oppe ved pyro sikringen). Nå ser det ut som den lader helt fint. Antar at jeg ikke hadde god jordforbindelse (har mindre tro på at det skulle skape problemer med pluss til start motor kabelen)
  18. Har en S212 CDI 250 4-Matic, 2012 modell med Webasto (original). Sliter ofte med å få den i gang og la den gå lenge nok, tripper på lav spenning. Målte batteriet, det viste kun ca. 12.3 V (kjører korte turer for tiden). Prøvde å lade med CTEK MXS 7.0 (uten å koble ut batteriet), denne klarte overhodet ikke å løfte spenningen, tok heller ikke effekt fra 230 VAC (effekt ca. 3.5 watt, regner med at dette ikke er mer enn tomgangseffekten til CTEK'en, i hvertfall ikke til lading). Målte ikke ladestrømmen, men det må ha vært ca. 0. Prøvde også med en annen CTEK MXS 5.0, samme resultat. Ingen feilmelding på CTEK, men den gikk nesten umiddelbart til absorpsjon (fremdeles ca. 12.3 VDC) og deretter (tror jeg) til float, fremdeles 12.3 VDC !! Prøvde så å koble av minus polen og ladet igjen, da oppførte CTEK seg akkurat som forventet. Blir CTEK'en lurt av backup batteriet bak i lasterommet ? Må batteriet lades utkoblet ? Har jeg "strøm tyv" (da skulle vel i så fall CTEK prøve i hvert fall absorpsjons spenning på 14.4 VDC eller 14.7 VDC (hvis AGM modus), men altså ingenting). Noen som vet ? Jeg skjønner ikke bæret
  19. Hakke peiling, uansett, det er ikke frost som er problemet, men nivå alarm som er litt plagsom bare. Hvilken kode er oppvarmet beholder ? (eller er det standard ?)
  20. Takk for alle innlegg. Tror jeg har begynt å forstå problemet. At litt sitrusdråper gjør samme nytta har vel sammenheng med lavere pH verdi, altså litt surere væske (samme med litt salt). At det i tillegg skaper problemer under et par plussgrader har nok en sammenheng med at væsker blir dårligere til å lede strøm når de blir kaldere, de har en temperatur koeffisient på mellom 3 og 5 % pr. Celsius, størst for rent vann, da er det lettere å forstå at original spylevæske eller noe med omtrent samme elektro-kjemiske egenskaper er best. Får vel bytte ut Biltema væsken og sjekke den på BilXtra til 39,- pr. 4 liter, kanskje den er mer "sitrusaktig" of dermed mere MB vennlig ?
  21. Noen som vet literpris på original vinter væske ?
  22. Takk, salt tipset har jeg faktisk hørt om, men gjør det ingen skade på pumpe, dyser eller annet ? Hvor mye salt bør jeg blande inn i 4 liter ? Hver gang ? Regner med at anbefalt MB væske koster mer enn polets pris på god cognac (Biltema spylevæske lukter cognac, men ikke særlig god sådan...)
  23. Tror ikke det er så veldig vanskelig, men mange paneler etc. må demonteres for å forlegge kabel riktig (regner med at du skal bruke COMAND Online eller så). ASRA antyder ca. 6 timer på merkeverksted... Selve kameraet tror jeg ikke er så hakkende dyrt, mener jeg så et på EBay (nytt) til under 2 tusen.
×
×
  • Create New...