Jump to content

HåvardR

Betalende medlem
  • Posts

    521
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    27

Everything posted by HåvardR

  1. Syns det er litt kjekt ja! Har til no montert elektrisk solgardin i bakrute, ISOfix i baksetene, elektrisk bakluke og no distronic. Det er faktisk så enkelt som det høres ut. 90% av jobben er å legge ledningsnettet som inkl å få løfta ut fremre SAM, demontere sparkeplata under dashbord og løfte opp gulvet for å komme til kabelkanalen!
  2. Idag blei det å gjere seg ferdig med ettermontering av utstyrskode "219 Distronic" på 211en! Eit utstyr eg har hatt lyst til å ettermontere lenge. Ikkje ofte dette dukker opp til en halvveis spiselig pris. Jobben består i å montere radaren framme, trekke ledningsnett fra radar til fremre SAM og koble på kontakt L12 som er på undersiden. Så trekke resten av ledningsnettet videre gjennom torpedovegg og føre ned til Interiør CAN distribusjonsblokk X30/5 og plugge i ledig plass. Videre må treverket rundt girvelgeren byttes ut med eit som har utsparring til Distronic bryter. Bryteren plugges i ledig kontakt på nederste bryter for parktronic/airmatic. Når dette er i boks er det å fortelle bilen at den har fått utstyret via Star. Kodes inn i Central Gateway! Kjekt arbeid og morro resultat. Var litt spennende å ha cruise på 70km/t og komme i bra fart mot ræva på bilen forran som låg i 40-50 for å sjå om dette bremset. Gjor heldigvis det😄 Gjenstår å montere grillen for Distronic. Den eg fekk tak i hadde bobler i chromen rundt ramma. Om noen har en fin grill til 211 facelift liggende er eg interessert i ein å plukke deler fra! Neste på lista no er å montere innvendig speil med innebygd gatasjeportåpner. Dette har eg liggende. Har også dørpaneler til bakdører med integrert solgardin. Gardinene kjem fra stv så dei passer ikkje i sedan. Om noen tilfeldigvis har gardiner til sedan liggende er det berre å rope ut! Distronic radar montert. Den rustne skruen på toppen ser eg mange 211er har. Påtide å bestille ny... Nytt panel rundt girspaken med Distronic bryter påplass. Treverket er Birdseye maple, men ser det er litt lysere enn det som er i bilen min originalt. Dog meir synlig på bilde enn i virkeligheten!
  3. Idag blei årets siste tur gjennomført for /8en. Det blei turen til vinterlagring der den står godt til våren melder seg. Kjenner allerede det skal bli godt å hente den igjen!
  4. Hei! Kan være verd å sjekke ventilasjonslangene. Det er 1 liten under innsugsmanifold som er mulig å komme til uten å demontere innsuget og 1 under kompressoren. Denne klarer du halvveis å kjenne med fingrene. Kjent problem at desse går hull på og lager dårlig stemning. Koster ikkje mange hundrelappene for nye hos Mercedes. Sjå bulletin for feilsøkingstips.
  5. Idag blei det bytte av ladeluftslanger på den nye familiebrakka. Tydeligvis ein kjent svakhet på desse motorene. Det er ein 2013mod prefacelift w212 med 7trinns kassa og girspaken på rattet. Utrulig komfortabel bil å kjøre, men klarer ikkje heilt å bestemme meg for om 212en eller 211 faceliften min er best å kjøre.. 211en har eg hatt i 6år og kjem nok til å ha den i 6 nye år. 212en erstatter en 204 som blei i minste laget no når nr 2 kom. Ikkje rart bilen gjekk dårlig og ga feilkode på luftlekkasje! Sniker og inn eit bilde av /8en som måtte ut av garasjen for anledningen. Nærmer seg tida for å gjøre den klar til vinterlagring...
  6. Traversforinger blei bytta idag! Godt med alt som er gjort. Er det noen som veit kva moment den store bolten som holder traversen skal ha? Klarte ikkje å finne noe god info om det.
  7. Da er /8en godkjent for 2 nye år! Har i ettermiddag fått montert inn setebelte i baksete så jentungen kan få være med på luftetur 😁
  8. Har tetta eksoslekkasje som var en 2er feil på kontrollen og tatt en kattevask. Så no er den klar for etterkontroll. Oppdaga dog 1 dårlig traversforing bak som må byttes. Nesten overraskende at det ikkje blei merka på kontroll. Nye er bestilt. Satser på at det blir siste reperasjon for i år! Sjølv om det er en veldig hyggelig bil å skru på foreløpig. Lite rust og bolter som ikkje sitter så inni helvet... fast er en glede! Nyvaska og komt seg inn i garasjen for tørt. Varmepumpe blei montert i garasjen denne veka. Det skal bli godt utover høsten!
  9. Idag blei det bytte av foringer i hjelpesnekka på /8en. Det var enorm slark så godt å få det unna. Greit arbeid, men litt trangt å ligge på betongen å prøve å slå ut foringene. Gjenstår å lappe det som sansynligvis er en litt dårlig sveis på ein skøyt på eksosanlegget så er ein klar for etterkontroll! Til dere med erfaring med gamle forgassere; kva olje skal ein fylle på toppen av forgasseren? Det er en Stromberg 175CD med gul kork. Har skjønt det sånn at det skal være ATF olje, men det blir for generelt for meg. Alle automatoljer kan vel ikkje være like egnet. Gjerne gi eit namn på en olje du bruker til dette! Dårlig med bilder av jobben, men kan slenge med eit fra prøvekjøringa etterpå. Styringa blei vesentlig bedre!
  10. Igår blei det anledning til å montere ekstrautstyr i w211en som eg har samla inn deler til gjennom vinteren. Utstyrskode 881=Elektrisk bakluke. Har forstått at det ikkje er noe en ofte ser, spesielt på norske w211er. Rimelig enkelt å montere. Motor med styreenhet blei montert i bagasjerom på førersids og en arm festes i hengselen på luka. Låsehaka byttes ut med en motorisert for å få softclose og det monteres nytt panel med knapp for å lukke luka når den er åpen, i koffertlokket! Ledningsnett kobles mellom desse enhetene i tillegg til jord, 1 canbus kabel i bakre SAM og strøm i sikringsboks ved batteriet. Kodes til slutt med Star! Her er motor montert med styrenehet og arm koblet til luka! ledningsnett trekkes og kobles i bakre SAM. innser at det blei dårlig mes bilder av det ferdige resultatet, men alt som kan avsløre at det er elektrisk bakluke er knappen for å lukke koffertlokket, når luka er åpen. Artig å ettermontere originalt utstyr! Neste på lista trur eg må bli Distronic!
  11. Eg trur hendelen skal være lik på din også ja. Har desverre ingen bilder, men når du skrur hendelen fra rattstammen så ser du på baksida korleis det ser ut. Beveger du på handelen til ei side så er det en "metallpinne" som flytter seg mot senter. Der den stopper skal det være eit lite hakk/gruve som gjer at den holder seg der. Det som skjer ved bruk er at "hakket" blir blir slipt ned så det ikkje er noe som holder pinnen fast når du setter på blinklyset. Eg tok ei lita rund fil og filte forsiktig litt, prøvde hendelen for å sjå om den holdt. Sånn holdt eg på noen ganger til den holdt igjen som den skulle. Viktig å ikkje file for mykje for da klarer blir blinklyset hengende på når når du svinger og det vanligvis skal slutte. Brukte eit par minutter med filing og testing pr side så var fort gjort. Lest at enkelte bruker dremel, men redd ein fort tar for mykje då.
  12. Idag blei det 6 mil med 124en og 6 mil tilbake med strek 8en. Utrulige biler å kjøre på forskjellige måter! Streken har vore på EU kontroll og trenger nye foringer i hjelpesnekka og stramme ei til ei eksosklemme. Ikkje værst for ein 48åring! blei og bilde av alle 3 veteranene mine. 123en er ein 300 diesel som kom fram fra presenningen den har stått under i vinter og starta rett opp. Det var såvidt eg rakk å vri om nøkkelen så fyrte den, nesten for godt til å være sant etter å ha stått sida september i fjor.
  13. Det blei en liten luftetur og ny bensin på tanken idag! Var såvidt den sveiv rundt på starteren så det virker som noko tapper batteriet, liten jobb å måle om noe trekker der altså. Har og reparert blinklyshendelen. Man måtte holde hendelen i posisjon for at den skulle blinke. Demonterte og filte opp spora hendelen skal "låse i" så virka den som ny igjen!
  14. Stoler aldri på meldingene. Men det er faktisk vannski som ligger oppå, fra 1975 ifølge forrige eiger. Like gamle som bilen så det er litt kult.
  15. Det blei en luftetur i finværet idag også! Værmeldingen påstår dette er siste soldag så langt langtidsvarselet ser så det måtte utnyttes. Satser på å få vaska interiør og litt knask når det blir garasjevær til veka. Utrulig trivelig bil å kjøre strek 8en!
  16. Endelig var dagen her! 6 månder sida kjøp og sist eg såg den. Blei nesten 8 mil glede heimover i finvær 😄
  17. Her har det gått i bytte av fremre arm og endeledd på bilen til fruen og en lett vårshine med nedvask, polering og forsegling i tillegg til å få på sommarhjula! Foringene var overraskende slitt til å "kun" ha gått 145 000km. Merka stor forskjell på forstillinga etter bytte!
  18. Endelig meldte finværet seg. Godt å få seg en liten cruise, våren er i anmars! Første turen der alt har vore i orden og virka som det skal siden eg kjøpte bilen i november 2021. Nypolert og fersk EU godkjenning gjer også godt!
  19. "Vårshine" tatt på 124en! Den fekk seg eit rimelig bra løft i lakken etter ei runde med poleringsmaskin og litt kjærlighet. Selfølgelig når man begynner med våraktiviteter for tidlig måtte snøen komme tilbake over natta også...
  20. Har blitt forferdelig grått gjennom åra. Skal få seg en god runde med polering og plastfornyer så satser eg på den blir i grei brukstand.
  21. Fangeren er både kjip, grå og med pølse så trur den er riktig. Fant eit anna bilde fra fronten, kanskje du ser det tydligere der?
  22. Kva er det som ikkje er korrekt for å være pre facelift?🤔
  23. Det begynner å bli langt mellom desse i trafikken. Ikkje ofte dei dukker opp i området eg bur. Denne er senka knappe 20mm og står en forferdelig "blinkeblinke" cd spiller i den, ellers skal den være heilt original! Ikkje fan av felgene den står på som er noe gammalt eg har hatt liggande med OK dekk for å få den gjennom kontrollen. Har heile og bra gullideckel felger som må få ny gummi til våren. Syns dei kler bilen svært godt!
  24. Det har vore en lang vinter med venting på deler, montering og få motor tilbake i bilen. Endelig er den sammen igjen og i dag var den på EU kontroll. Null feil! Kjører som en drøm og den nye motoren er utrulig sprek, om man kan sei det om en 230E. Alternativt var den gamle heilt utslitt 😅 Godt å få den tilbake i fungerende stand. No trenger den litt vask og polering for å komme seg opp på eit ok nivå. Det går også mot vår og det telles uker og dager til det er tid for å hente /8en som blei kjøpt og satt rett på vinterlager i fjor høst!
  25. Ghettoblasteren er faktisk heile anlegget i bilen. Står original spiller i framme, men den virker ikkje ifølge forrige eiger. Så han satt i nye høyttalerelementer og skrudde den fast i hattehylla. Blir drevet av en liten forsterker i bagasjerommet og går kun en AUX kabel for tilkobling av mobil framme. Skjult opplegg så det er jo litt tøft😄
×
×
  • Create New...